zaterdag 26 december 2009

2009: een vloedgolf van naakte Vlaamse actrices en BV’s op het scherm en cinema

Oplettende kijkers en zelfs minder oplettende kijkers zal het al opgevallen zijn, dat er het afgelopen jaar een vloedgolf van Vlaams naakt op het scherm en in de cinema te bewonderen was.

Nathalie Meskens, Veerle Baetens en Marie Vinck gingen met de borsten bloot voor kijkend Vlaanderen. Anno 2009 is naakt al lang geen taboe meer onder Vlaamse BV’s en actrices. Integendeel. Beginnende en al bekende actrices en BV’s gebruiken juist internet om hun marktwaarde te verhogen.

Nathalie Meskens toonde haar naakte lichaam en borsten in en aan David. Na een zedige kus belandden ze in bed maar wat er volgde was de naam seks niet eens waardig. Nathalie ligt met ontbloot bovenlichaam op een even naakte David. Beiden hebben ze hun kleurrijke onderbroek nog aan. Om toch wat borst te zien, moest je al over een heel scherp zicht, een home cinema of digitale televisie beschikken waarin je de rewind- en pauzeknop heel handig kan gebruiken. De normale Vlaamse kijker kreeg een heel mooi zicht, op Nathalie’s elleboog. In de aflevering daarna had de bronstige kijker iets meer geluk, welgeteld 9 seconden lang konden ze hun oog laten vallen op Nathalie’s blote borst.

De – overduidelijke - dochter van actrice, auteur en regisseur Hilde Van Mieghem Marie Vinck ging al voor de tweede maal bloot in De Rodenburgs. De eerste keer duwde mevrouw Vinck haar twee pronkstukken net boven het zwembadwater uit, een hoog ‘m’a tu vu’-gehalte. De tweede maal bevond ze zich niet meer in, maar uit het zwembad, waar ze topless lag te zonnen. Een meerwaarde aan het verhaal bracht het echter niet.

Veerle Baetens, de kameleon onder de Vlaamse actrices, toonde haar naakte borsten in Code 37. Daarin speelde ze de rol van Hannah Maes, hoofdinspecteur van de zedenrecherche. De stoere Hannah is single, maar wil ook van de geneugten van seks genieten, al dan niet in haar dromen. Na ettelijke bloot scènes in bad, met haar trillende badeend, en een douchescène, kregen we een seksscène te zien, of toch een blote borst, wat gehijg en geduw en getrek tegen enkele muren.

Volgens ingewijden gaan actrices steeds vaker uit de kleren, om zo op een gewiekste manier gebruik te maken van de impact van internet.

Daniel De Keersmaeker van Marketing bureau Fadec Media vertelt, dat Vlaamse actrices steeds meer de mogelijkheden van gratis publiciteit via het internet ontdekken.
Ook de producers van televisie series spelen hier handig op in. Door voor uitzending al aan te kondigen, dat een bepaalde actrice naakt gaat, creëert men een hype op internet, waar allerlei fora en sites dit bericht overnemen, en waardoor dit de uitzending flink hogere kijkcijfers oplevert.

En goed voorbeeld van deze strategie was de naaktscène van Lien van de Kelder in Zonestad, die op voorhand al flink wat stof op internet deed opwaaien.

Na de uitzending zijn de beelden via diverse sites nog na te kijken, wat weer bijdraagt aan gratis publiciteit voor de actrice, en daarmee een grotere marktwaarde.

Maar niet alleen Fora, bekende babes sites en video sites zoals Garage TV doen hieraan bewust of onbewust mee, ook gerenommeerde sites als die van Nieuwsblad.be spelen het spel mee.
Nieuwsblad.be publiceerde recentelijk zelfs de Top Tien van Vlaamse naaktscènes op hun site:

1. Nathalie Meskens bloot op bed in David
2. Marie Vinck topless zwembad in 'De Rodenburghs'
3. Veerle Baetens naakt onder douche in Code 37
4. Saartje Vandendriessche naakte paaldanseres in Matroesjka's
5. Ann Ceurvels diverse keren in Diamant
6. Anneleen Liegeois in Wittekerke
7. Francesca Vanthielen in Licht
8. Lien Van De Kelder in Zone Stad
9. Sandrine André in Wittekerke
10. Maaike Neuville in Aspe

Ondanks dat bloot dus voor veel gratis publiciteit zorgt, en dus hogere kijkcijfers en grotere bezoekers aantallen bij films, kiest Jan Verheyen er in zijn nieuwste film, Dossier K, voor om alles bedekt te houden. Geen naakt in deze film. ‘In de film zit Naomi, gespeeld door Marieke Dilles, temidden een passionele relatie. We hebben een geweldige vrijscène met haar gedraaid. Heel mooi, heel opwindend, heel puur. Maar die naaktscène zit niet in de film. Waar we ze ook probeerden te steken, het leek altijd de obligate vrijscène. Ze haalde de aandacht weg. Op dat moment schiet zo'n scène haar doel voorbij’, vertelde Jan Verheyen aan Het Nieuwsblad. Wat niet wil zeggen dat Jan Verheyen tégen een blote borst of tepel is. Integendeel.

Zelf ziet hij ook geen graten in de naaktscènes van Nathalie Meskens, Veerle Baetens of Marie Vinck, 'De afgelopen dagen en weken was er wat bloot op televisie, ja. En dan? In alle gevallen is dat perfect verdedigbaar. Neem nu Veerle Baetens in Code 37. Ze speelt een jonge, zelfstandige en alleenstaande vrouw. Dat ze seks heeft, of fantaseert over seks, past perfect binnen haar personage. Net zo bij Nathalie Meskens in David. Voor het eerst geeft ze toe dat ze verliefd is op haar tegenspeler. Dan moet je dat ook laten zien. ‘seks en naaktheid maakt deel uit van het leven, dus moeten we er ook niet flauw over doen. De naaktscènes van Marie Vinck leken dan weer wél obligaat. In De Rodenburghs zit ze in de tuin met een fles champagne. Topless, terwijl geen kijker zich eraan had gestoord als ze een bikini had aangehad. 'Je zou eens moeten weten hoeveel vrouwen topless zonnen', weerlegt Verheyen. 'Dat is gewoon de realiteit. Trouwens: als ik borsten had als Marie Vinck, dan zou ik ze ook altijd en overal willen tonen (lacht)’.

Tegenwoordig maakt niemand er een probleem van om uit de kleren te gaan voor een verhaal.
Ook bekende actrices niet, zoals Lotte Pinoy, bekend als Helena uit 'Sara'. In VTM-telenovella ‘Sara’ laat ze zich als het personage Helena naakt fotograferen door haar ex-vriend Jurgen.

Ik kan het ook niet helpen, maar 'Sara' is een kijkcijferkanon, en als je als actrice aan meer dan een miljoen kijkers blootstaat, gebeurt het weleens dat een scène waarin je naakt voor een fotograaf poseert een eigen leven gaat leiden op het internet. Het is Lotte overkomen, en ze heeft er de kranten mee gehaald. Een domoor had die overigens brave, op het hele gezin berekende naaktscène tegen betaling op een pornosite aangeboden, terwijl ze lang en breed te zien was op allerlei gratis video sharing websites.
Ook de Vlaamse theater- en filmactrice Maaike Neuville (25) maakt daar geen punt van! Als slagershulpje Anke Reyniers ging ze in de tragikomische televisieserie “Van Vlees en Bloed” op Eén, met klasse volledig naakt!

De populaire reeks “Van Vlees en Bloed” heeft haar naam niet gestolen. Eerder in de serie ging actrice Alice Reys - mevrouw Tom Van Dyck- halfnaakt aan een tak hangen tijdens een heuse vrijpartij met slager André Vangenechten, rol vertolkt door Lucas Van den Eynde. Die blootscène kan u intussen herbekijken op filmpjessite YouTube onder de naam Den bospoeper en een toereken gaan doen met de Joepie. Al meer dan 75.200 kijkers werden al gelokt. Ook het beruchte fragment waarin Nonkel Luc (Tom Van Dyck) bruusk in Reys’ borsten knijpt omdat hij haar herkent als ‘de boshoer’, staat op YouTube te kijk.

Nu was het Maaike Neuville (o.a. ‘De Indringer’, ‘Katarakt’) die ‘vlees’ liet zien. Zij speelt Anke Reyniers die werkt in Andrés slagerij. In de serie heeft ze iets met zoon Rudy, gespeeld door Tom Dewispelaere.

De vrijscène tussen de twee acteurs is op het internet uitgroeit tot heuse internet hype. Ook Lien Van de Kelder in ‘Zone Stad’ en Lotte Pinoy, die naakt poseerde in ‘Sara’ haalden naakt moeiteloos meer dan 40.000 hits. En het zijn niet de enige massaal bekeken naaktscènes op Garage TV. Zo werd de vrijpartij van Anneleen Liegeois en Stan Van Samang in ‘Wittekerke’ al ruim 20.000 keer bekeken. De stoeipartij van Ann Ceurvels en Herbert Flack in ‘Diamant’ heeft al meer dan 6.000 hits en ook de verschillende naaktscènes van Francesca Vanthielen en Herbert Flack in ‘Aspe’ werden al gretig bekeken op Garage TV. Francesca Van Thielen, en destijds Ann Ceurvels, Sofie van Moll en Pascale Bal konden niet op het scherm komen zonder dat ze eens met hun blote tetten en blote kont over het beeld konden rennen. Het "functioneel naakt" dient alleen voor de kijkcijfers en heeft vaak weinig met de verhaallijn te maken.

Maaike’s naaktscène is ook al goed voor meer dan 32.700 voyeurs op de website van Garage TV.

Marie Vinck probeert dan weer ook nog op een andere manier haar marktwaarde op te krikken, door naakt onder herfstbladeren te gaan liggen.
Actrice Marie Vinck prijkt deze week namelijk op de cover van Humo, bedekt met niets meer dan enkele herfstbladeren. De dochter van actrice Hilde Van Mieghem speelt momenteel in 'De Rodenburgs', maar had ook al rollen in 'Loft', 'Zone Stad' en 'SM-rechter'.
'De bladeren waren nog nat', vertelde Marie Vinck op Studio Brussel over de naakt fotoshoot. 'Plots stond ik daar poedelnaakt, en werden er twee kleine bladeren op mijn borsten gelegd.'

In Humo zegt de actrice dat ze bang was om aan 'Loft' te beginnen. 'Maar goed, ik zal zeker wel sex-appeal hebben? Ik ben er nooit zeker van geweest, maar misschien moet ik Erik Van Looy wel dankbaar zijn dat hij dat sexy aspect in mij heeft gezien, en dat ik ook die regionen ook even kon verkennen.'

Niet alleen bekende actrices maken gebruik van de publiciteit die internet aandacht vanzelf genereert, ook jonge nieuwe actrices hebben om die reden geen probleem om hun naakte borsten te tonen.

Eline Kuppens studeerde pas in 2006 af als actrice aan het RITS. Na een paar omzwervingen in het theater breekt ze nu door in de film Linkeroever.

Er is redelijk wat naakt te zien in de film Linkeroever. Hoe sta jij daartegenover?
EK: " Het is niet mijn hoogste ambitie om naakt te zijn en dat mensen mij alleen bloot kennen.
Maar Pieter vond het nodig in de film, en ik snap ook wel waarom. De film gaat heel hard over lichamelijkheid. De naaktheid van Marie maakt haar ook kwetsbaar. Het is ook geen vulgair naakt. Ze staat onder de douche, en je bent nu eenmaal naakt onder de douche. Je kunt dat dan eventueel zo kadreren dat er niets te zien is. Maar Pieter is natuurlijk een man en die dacht waarschijnlijk, we kadreren het zodat je het wel ziet. Ik snap zijn keuze daarin ook wel.

Een actrice is niet hetzelfde als iemand die in de Playboy staat, of iemand die met opzet naakt gaat zodat je ernaar kan kijken. Het blijft wel raar dat alle vrienden waarmee ik vroeger op café zat mij nu allemaal naakt zullen zien. Dat hoort erbij als je acteert. Eigenlijk mag je er niet bij nadenken, want op dit moment denk ik: “Oh nee, jullie hebben mij hier allemaal naakt gezien”, en dat is echt heel raar (lacht)!"

Acteurs en actrices vinden het meestal niet zo’n groot probleem om naakt te gaan binnen het kader van de serie, maar ook programma's waarin je niet zo snel bloot zou verwachten, doen aan de trend mee. In Vlaanderen Vakantieland mochten we dit jaar al de naakte lichamen van Cath Luyten en Erika Van Tielen bewonderen. En vorige week kwamen daar de naakt beelden van Geena Lisa en Saartje Vandendriessche bij, die beide naakt naar een wellness sauna gingen.

Dat brengt ons meteen bij de vraag of dit nu allemaal wel zo nieuw is, want in het verleden waren de ex presentatrices van Vlaanderen Vakantieland Manuela Van Werde en Sabine Hagedoren ook al eens naakt onder douches en in sauna's te zien.

Bestaat er dan nog wel een film, programma of een serie waarin geen bloot te bespeuren is?
Die niet gebruik maakt van de gratis publiciteit via internet?
Familie is nog steeds een van de best bekeken series op de Vlaamse televisie. ‘Waarom er dan zo weinig seks in zit? Tja, daar heb ik eigenlijk nog niet bij stilgestaan’ vertelde An Rydant, ‘al zie ik maar één verklaring. In Familie zit geen enkel slaapkamerdecor.’ Na deze uitspraak maakte ik me de bedenking dat het hoofd Fictie van de Vlaamse familiezender zich beter eens in de zetel zou nestelen om naar Familie te kijken. Ik telde er afgelopen weken welgeteld 3.

vrijdag 25 december 2009

Nele Somers @ Belgian Babes / Belgische Madammen

Biografie Nele Somers

Brasschaat is de gemeente waar ik 23 jaar geleden werd geboren, op 6 mei 1984. Het was vanaf dat moment kwam dat de alleenheerschappij van mijn 1 jaar oudere zus Ellen in het gedrang kwam. Het is de plek waar ik woon en die ik het beste ken. Ik ging er naar de lagere school, de openluchtschool St. Lutgardis. En ik ging er ook naar de middelbare school, het Sint Michielscollege.
Grieks-Latijn

Dankzij mijn ouders ging Belgian Babes / Belgische Madam Nele Somers van kindsbeen af jaarlijks op reis naar de Provence in Frankrijk. Ik was ongeveer een jaar of 7 wanneer ik voor mezelf reeds uitgemaakt had welke opleiding ik op de middelbare school wilde volgen. Etend met het hele gezin en zittend aan een ronde tafel bekloeg ik me over het feit dat “mijn Frans en Engels al redelijk goed waren, maar dat ik met het Pools en Grieks nog wat moeite had..” Ik bedoelde natuurlijk dat Frans en Engels gemakkelijke talen waren en Pools en Grieks moeilijke.. maar het kwam er totaal verkeerd uit. Ongeveer 5 jaar later voegde ik de daad bij het woord door Oud-Grieks aan te leren, in combinatie met het Latijn. 6 jaar lang ben ik dag in dag uit bezig geweest met de oudheid en haar teksten. Aan het eind van mijn middelbare opleiding wilde ik er niet mee stoppen en twijfelde ik om klassieke studieën te volgen aan de universiteit. Uiteindelijk heb ik toch iets anders gekozen, maar de oudheid blijft een passie voor het leven.
Juriste


Nele Somers: Ik heb getwijfeld tussen Klassieke Studieën, geschiedenis, communicatiewetenschappen en rechten. Na het volgen van een infosessie over rechten, wist ik het meteen : dit is mijn ding. En dat is het nog steeds. Sinds juni dit jaar mag ik mezelf juriste noemen. Dit is een belangrijke onderscheiding voor mij. Dit rechtendiploma vormt de basis voor de prikkels die ik in mijn leven waarneem. Het is een onmiskenbare bagage die ik mijn hele leven lang met mij mee zal dragen.
Zwemmen

Van mijn 5 jaar tot mijn 21 jaar heb ik gezwommen in ZIK : Zwemclub Iloka Kapellen. Het begon met één uurtje per week, maar eindigde met 1O uur per week en wedstrijden op zondag. In de zwemclub heb ik veel geleerd : doorzetten, doelen blijven stellen, afzien, emoties verwerken, plannen en organiseren. Het zwemmen was niet altijd gemakkelijk te combineren met mijn studies. Vooral de 4 ochtendtrainingen per week (van 6 tot 7 ’s ochtends), zorgden soms voor extra vermoeidheid. Maar toch is het ook een verrijking doordat het een vorm is van ontspanning en van afreageren. Op mijn 17de bouwde ik het vele trainen af en stortte ik me op het recreatieve aspect van de sport, en Belgium Babes.
Hockey

Sinds september 2006 ga ik vrijwel iedere dinsdagavond hockeyen bij de Victory in Wilrijk. Dames 7 is een tof en gemotiveerd team, dat elke match opnieuw gaat voor de overwinning. Voorlopig volg ik alleen de trainingen, maar in de toekomst wil ik de dames graag vervoegen bij het spelen van de matchen op zaterdag. Een hockey-ster zal ik nooit worden, maar het is wel de ideale sport om mijn conditie op peil te houden en mij tegelijkertijd te amuseren.
Demosthenes

Nele Somers: Demosthenes was een Grieks redenaar, jurist en politicus. Hij was het die met succes zijn articulatie verbeterde door kiezelstenen in de mond te nemen om zo duidelijker te leren praten. Demosthenes brengt me bij mijn grote passie presenteren. Naar zijn koppige volharding kijk ik op. Ik blijf mijn taal en articulatie steeds bijschaven. Dankzij de lessen in presentatietechnieken en welsprekendheid hoop ik u in de toekomst met een warme en kleurloze stem aan te spreken.

zaterdag 19 december 2009

Karen Damen(K3) @ Belgian Babes / Belgische Madammen

Karen Damen (Wilrijk, 28 oktober 1974) is een zangeres van de Belgische meidengroep K3.

Ze studeerde humaniora (moderne talen) en werkte in de horeca in Antwerpen. Momenteel woont ze in de Kempense stad Herentals.

Karen Damen is over haar persoonlijk leven in het nieuws gekomen wegens haar relaties met Gert Verhulst in 2004 en Christian Olde Wolbers, gitarist/bassist van de industrial metal band Fear Factory, in 2005. Anno 2007 is zij samen met de Antwerpenaar Antony Van der Wee, die kapper is en in zijn vrije tijd drumt bij de beginnende rockband The Ditch.

Buiten de K3-films- en musicals, heeft Belgian Babes / Belgische Madam Karen Damen meegespeeld in de televisieserie Het Huis Anubis en het theaterstuk Taxi Taxi.

2 april, 5 april, sportpaleis. We hebben het gezien op tv, met de 1e show, toen kwamen jullie het podium op en toen hoorde je wel de bibber in je stem.

Dat kan wel heel goed zijn. Het was lang geleden dat ik nog zo zenuwachtig was eigenlijk. Ten eerste omdat het iets totaal nieuws was, ten tweede omdat er zoveel volk was. Alles live, voor de kledingwissels hadden we nog minder tijd dan anders. En ook ja, het was in Antwerpen, dus er zat heel veel familie en vrienden van mij en dat maakt het altijd nog wel iets spannender. Dus dat kan wel zijn, ik heb de eerste 3, 4 liedjes nog niet kunnen genieten.

En het applaus, hoe was dat?
We hebben jammer genoeg van die “in-ears” in, omdat je anders, ja, dan zing je eigenlijk 2 seconden te laat. En je kan wel vragen om een beetje publiek in de in-ears te zetten om toch de reactie te horen, dus dat hebben we dan ook gevraagd, maar het is vooral het zicht, de mensen die klappen en je ziet ze met die lampjes zwaaien en dat is echt geweldig.

We hebben jou piano zien spelen op tv.
Dat was mooi hè?
JA, dat zeker!! Maar schrijf je zelf ook wel eens muziek…
(lacht en grijnst) Nee…
En teksten?
Eh, ja. Maar daar zal nooit iemand iets van krijgen. En ik leer nog maar piano sinds december, dus heel goed kan ik dat nog niet. Maar misschien komt dat er ooit nog wel van, zo zelf dingen schrijven, maar voorlopig laat ik dat over aan de mensen die er wat van kunnen.

Als K3 ooit stopt, ooit…

NOOIT… (lacht)
Dan heb je aangegeven dat je graag een restaurant zou beginnen…

Huh?

Ja, dat hebben we ooit in een interview gelezen…

Amai, dan was dat een bevlieging. Nee, ik heb misschien wel gezegd dat ik nooit spijt heb gehad dat ik in de horeca heb gewerkt omdat ik dat eigenlijk altijd graag heb gedaan. En als ik misschien ooit stop dat ik wel zo’n zaak wil beginnen, een danscafé ofzo en dan met een DJ ofzo, weet ik veel. Hoh, ik weet het niet, ik wil zoveel doen. Maar niet echt een restaurant, dat is wat saai.

Zit er nog een solocarrière in, Karen the rockstar, met brullende gitaren en bier?

Dat bier hoeft al niet want dat lust ik niet. (lacht) Maar dat is zo’n beetje het probleem, ik hoor álles graag, echt alles of toch bijna. Als ik in mijn auto cd’s bijheb dan is er een van Laïs bij, een van Alanis Morisette, Suzanne Vega, Tori Amos. Er zijn zoveel dingen die ik graag hoor. Ik kan echt nog 2 uur doorgaan met opnoemen. Wat ik zelf het liefst zou zingen is iets in de stijl van Dido ofzo.
Heel wat anders dan wat wij gedacht hadden…
Ja? Jullie dachten echt aan Avril Lavigne ofzo?

Nee, geen Avril. Avril is niet zo ruig. Ken je Anouk?
Ja, ik vind dat niet slecht maar daar heb ik geen cd van.

Met welke artiest zou jij wel een duetje willen doen?
(Op datzelfde moment komt Gert Verhulst binnen)

In koor met Hedwig: Met Gert Verhulst!!! (lacht)

Ja, met Madonna, maar ik denk dat de kans klein is dat die het ooit zal vragen aan mij.

Eigenlijk ben je vergeleken met Madonna nog een klein artiest, heb je haar al eens mogen ontmoeten, of andere grote, buitenlandse artiesten?

Ik heb haar optreden gezien in Arnhem. Maar toen zaten we er zover vanaf dat het eigenlijk eender wie kon zijn die er stond. Gelukkig dat er grote schermen waren, dan zagen we tenminste dat zij het was. Maar ik heb haar dus nog niet van dichtbij ontmoet. Wie ik wel heb ontmoet in de Ahoy’, dat was Alanis Morissette en daar ben ik echt 2 weken niet goed van geweest. Voor ze opging was er een meet & greet met een paar Duitse mensen en wij hebben gedaan alsof we erbij hoorden. En toen kwam ze eraan en heb ik met bibberende benen en bibberende stem een handtekening gevraagd en ik had mijn camera vast en heb Alanis gefilmd. Ik was er echt niet goed van en op dat moment besef je dan, ho, zo moeten kinderen zich eigenlijk voelen als ze een meet & greet met ons hebben.

Zit er na ‘Het Magische Medaillon’ nog een acteerambitie in jou, of door ‘De Wereld van K3’, heb je ambitie om ooit nog wat anders te doen voor tv, voor volwassenen bijvoorbeeld, iets helemaal anders dan de wereld van?
Dat is wel een moeilijke vraag. Het is momenteel wel heel leuk. En met kinderen werken is zó leuk en zo eerlijk. Voorlopig niet echt. Maar ik moet wel toegeven dat ik zelf als kind als men mij vroeger vroeg wat ik wou worden, ik altijd actrice of zangeres zei, het is altijd een van de twee geweest. En nu met ‘Het Magische Medaillon’ te doen heb ik ook wel de smaak te pakken, maar ik zou nooit kunnen kiezen. Presenteren, daarvoor ben ik denk ik niet in de wieg gelegd. Wel met K3, omdat je daar jezelf mag zijn, en je mag gewoon je ding doen, maakt niet uit. Maar ik denk voor volwassenen dat dat helemaal anders is en dat ik dat niet zou kunnen. Maar acteren dat zou ik nog wel eens graag willen doen. Maar dan het liefst film. Musical is ook leuk maar dat is veel groter, film is kleiner en natuurlijker.

We hebben op 2 april ‘Kuma Hé’ gehoord, in welke taal is het nummer geschreven?

(lacht heel hard) Haha, in het Kdrïaans! Nee, dat is een onbestaande, zelf uitgevonden taal. Maar alle woorden hebben een verklaring, alles wil iets zeggen. We weten nog niet wat, we vinden dat nog wel uit. (lacht)
Ah, ok, ja dat was ook mijn vraag, wat betekent kuma he?
(richt zich tot Gert) Kuma he, wat wil dat ook weer zeggen?
Gert: Kom maar hier
Echt, of wat?
Gert: Ja
Ah, ok. Kuma he wil zeggen ‘kom maar hier’! (lacht) Het klinkt een beetje zo, het is heel voor de hand liggend.
En wat betekent bum bum fi babue?
Dat weet ik niet meer… er zit ook zo’n heel gek dansje bij dat stukje… (lacht)
Gert: Ja…(lacht) Maar wat dat betekent, dat mag iedereen voor zichzelf uitmaken.
Bum bum fi babue, dat mag iedereen voor zichzelf uitmaken! (lacht)

Welke musical waar je met K3 in hebt gespeeld vond je romantischer?

Doornroosje is op zich het meest romantische sprookje. Aan de 3 biggetjes is eigenlijk niks romantisch maar het vervolg dat dus voor ons speciaal geschreven is, dat is wel heel romantisch. Maar ik denk wel dat Doornroosje het romantischte is. Ik vond het liedje ‘Zonder liefde’ van in De 3 Biggetjes wel ongeveer het meest romantische liedje.

Kijk eens aan, daar komt mijn vraag ook vandaan!!
Oke… (lacht)

Ben je ondertussen de media al moe, om al dat gespeculeer over je privéleven?

Moe niet, je legt je er stilaan bij neer dat het zo is. En je probeert je daar minder druk over te maken dan vroeger. Als je dat de eerste keer leest over jezelf dan denk je dat de wereld stilstaat maar na verloop van tijd word je dat echt gewoon, maar het wordt nooit leuk.
Ja, maar jij kent de waarheid.

Voilà. Het ergste is voor de familie dat die zo onwaarheden moeten lezen over mij, dat vind ik wel erg. Mijn papa en mama, die maken zich daar veel drukker in dan ikzelf en dat vind ik erg. Ikzelf en mijn closeste vrienden en familie weten natuurlijk wel hoe het in elkaar zit.

We zagen een kalender met een hele mooie foto. Komt er nog een kalender?

Er komt nog een kalender en ik sta er terug op. Tenminste, normaal gezien, het is nog niet helemaal zeker. Maar ik heb er zeker zin in, vooral omdat de opbrengst gaat naar de Tsunami-weesjes. En de shoot zal plaatsvinden in Thailand.

Zit er nog een speciale gedachte achter je slaaplust?

Achter mijn slaaplust?
Ja, schoonheidsslaapje?
Nee, eigenlijk niet.
Je bent gewoon moe…
Voilà, ik word gewoon heel snel moe. Ik heb heel veel slaap nodig. Ik kom overal te laat en meestal is dat omdat ik te lang geslapen heb.
Dan hadden we toch beter een klok voor je gekocht…
Maar dat helpt niet… (lacht)

Hoe heb je voor het eerst vernomen dat karendamen.com bestond en wat was je eerste reactie toen je de site zag?

Hoe heb ik dat vernomen… Ik denk dat Kristel me dat heeft verteld, zéér jaloers heeft ze me dat verteld. (lacht) Ik zei daarnet nog, als je wil mag je meekomen naar het interview, maar ze zei: nee, ik ben jaloers. Die site is zo mooi. (lacht)
En toen ben ik eens gaan kijken op de site en ik was er inderdaad heel heel trots op. Ik ben er heel heel blij mee want de site is heel mooi, ik ga er geregeld eens naar kijken.

Hoe ben je met computers?

Niet goed. Ik weet hoe ik mijn mails moet lezen en ik weet hoe ik moet surfen. En dan zijn we rond. En ik weet hoe ik cd’s moet inladen en er weer uithalen, maar verder ben ik echt niet goed met computers.

Was jij vroeger in een bepaald hokje te stoppen?

Ik heb zoveel verschillende periodes gehad. Vanaf mijn 12 jaar had je de New Beat en Acid-rage, met de acidmannetjes. En dan 2 jaar later was ik al een hippie en dan liep ik rond met kleine vestjes, combat boots en patchouli op. En dan 2 jaar later was ik een housegriet, ik deed maar mee. Ik heb zo nooit echt zelf mijn eigen stijl gehad.

Aan welke sporten geef jij je voorkeur?

Ik heb heel lang klassiek ballet gedaan, van mijn 5 tot mijn 14. En dan daarna heb ik thai box gedaan, dat is dus wel een klein contrastje. Maar voor de rest nu, het enige wat ik nog doe als we niet dansen is fitnessen.
Maar is er een sport waar jij daarnaast ook nog de voorkeur aan geeft, waar je ook echt voor gaat zitten thuis, voor de buis?
Ja, natuurlijk als er tennis is en het is Justine Henin of Kim Clijsters, dan ben ik chauvinistisch hè. En als er voetbal is, als het WK is dan vind ik dat ook wel leuk om naar te kijken. Maar niet echt zo van, ha, er is koers, ik ga kijken, nee.

Komen er nog meer tatoeages en piercings?

Nee, ik, heb ooit gezegd, 13 jaar geleden, ik wil een tattoo. Ik heb die toen laten zetten zonder na te denken maar ik heb er nog geen spijt van gehad. En die piercing, ik had al lang gezegd dat ik die wou en dat heb ik dan verleden jaar laten doen en ik ben er blij mee.

Het Goede Doel zong dat ze zo graag uit Nederland wilden vluchten, het liefst naar België, naar welk land zou jij nou eens willen heenvluchten?

Eigenlijk wil ik in geen enkel ander land wonen dan in België. Ik heb ontdekt dat het hier zo goed is en ik ga heel graag op reis, naar het zonnetje, alles wat je wil, zolang het maar niet voor altijd is. Want ik denk niet dat ik ooit zou wegwillen. Het is hier heel veilig, geen vulkaanuitbarstingen, geen tsunami’s. Eigenlijk, ja, op alle gebied zitten we echt heel veilig in België. Ik wil hier eigenlijk niet weg.

Heb je verslavingen?

Verslavingen? Wel, ik ben een beetje verslaafd aan mijn gsm, die plakt aan mijn hand en aan mijn oor. (lacht)

Heb je wel eens moeten niezen tijdens een optreden ofzo, of iets anders stoms, of dan iets totaal anders, dat je wel eens dromerig overkomt tijdens TV-interviews, of je dat nooit tijdens een show hebt, dat je ineens denkt: hé, ik sta op het podium? en op Belgium Babes.

Absoluut, al heel veel. Soms dan ben ik zo tijdens een liedje aan het denken, wat zal ik straks doen ofzo, en dan ineens, oja, de show. Is het nu de tweede strofe of de derde strofe. En niezen heb ik ook wel al moeten doen, maar ik denk dat we dat allemaal al gehad hebben, maar ik het meest want ik heb hooikoorts. Dus ja, dat heb ik al een paar keer voorgehad.

Heb je bepaalde dingen die je op een dag of voor elk optreden persé moet doen?

We hebben met z’n drieën altijd zo een kreetje, een hele simpele kreet. Maar dat moeten we gewoon doen of er loopt iets mis tijdens het optreden. En soms doen we dat ook wel dromerig hè? Dat dan iemand van ons zegt, ow, we hebben het niet gedaan, terwijl we het wel gedaan hebben, maar zijn we dat al vergeten. Dat zijn we nu gewoon.

Vandaag is het 4 mei en in Nederland staat 4 mei in het teken van herdenken en gedenken. 5 mei is een dag van vrijheid waarop we ons bewust zijn van onze vrijheden en dit vieren. Ben jij vanavond om 8 uur ook 2 minuten stil en vier je morgen ook je vrijheid?

Wel, ik wist dat niet, maar ik zal dat nu wel doen voor jullie. Om 8 uur? Ok, ik zal dat doen. En dan morgen de vrijheid vieren.

Wat is je favoriete uitgaansplaats en restaurant in Antwerpen?

Ho, het krioelt in Antwerpen van de leuke restaurantjes, zeker in de buurt van de grote markt. Favoriete uitgaansplaats… het is lang geleden dat ik uitgeweest ben. (lacht) Maar sowieso, de cafeetjes rond de grote markt en in het centrum zijn heel leuk.

Heb je interesses op paranormaal gebied?

Eigenlijk vind ik dat allemaal heel interessant, ik lees altijd wel horoscopen enzo, en ik wil wel eens naar een waarzegster enzo gaan. Maar er echt in geloven doe ik niet, tenzij er iemand me iets zou voorspellen dat dan ook uitkomt, dat ik echt achterover sla. Maar de horoscopen enzo die je leest, die kan je altijd een beetje naar je hand zetten. Maar ik vind het wel leuk als ze vragen wat je horoscoop is en ik zeg schorpioen en dan zeggen ze, je bent zo en zo, dat vind ik altijd wel erg leuk.

Is er een song van K3 die je absoluut niet meer kan aanhoren?

Nee, eigenlijk niet. Er zijn er wel die we altijd zingen, op elk optreden, omdat dat niet anders kan, dat is normaal. Ik zou bijvoorbeeld ook niet willen dat Alanis Morissette ‘Ironic’ niet zingt. Maar een liedje dat ik niet meer kan aanhoren is er niet.

K3 bestaat nou al 6 jaar, ondertussen iets langer. Wat was nou voor jou in die 6 jaar het allermooiste moment?
Het mooiste, dat zal wel de live shows in het Sportpaleis zijn. Maar wat mij echt het meest is bijgebleven was de allerlaatste voorstelling van Doornroosje. Mijn make up ging tot onder aan mijn gezicht van het wenen. Zo ben ik ook opgekomen dat heeft iedereen ook gezien. Ik stond echt te schokken van het wenen omdat ik het zo erg vond dat het gedaan was.

zondag 13 december 2009

Anne-Marie Ilie @ Belgian Babes / Belgische Madammen

Anne-Marie Ilie (Brasov, Roemenië, 9 maart 1985) is de Miss Belgian Beauty 2007. Ze was ook Miss Mol 2003. Sexy fotomodel Illie werd geboren in Roemenië maar verhuisde op zesjarige leeftijd samen met haar ouders en haar jongere zus naar Mol. Ze studeert rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven. Deze studies heeft de rondborstige Miss, borsten cupmaat DD, onderbroken omwille van haar verplichtingen als Miss Belgian Beauty.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 18 oktober 2006 stond ze op de tweede plaats van de N-VA-lijst in Mol. Hoewel ze meer stemmen als de lijstrekker behaalde, raakte ze niet verkozen.

Haar naam wordt uitgesproken als Ilié.

Interviews, vaak zijn ze saai en lijken ze op elkaar. Daarom doen wij bij Man-oeuvre ons uiterste best om ze om op een originele manier te brengen. Zo hadden we onlangs een interview met Miss Belgian Beauty Anne-Marie Ilieen we legden haar telkens een woord voor in de volgorde van het alfabet. Het resultaat werd het alfabet van Anne-Marie Ilie. Veel plezier met deel 1.

Anja

Anne-Marie Ilie: “Anja is mijn jongere zus. Ze is vier jaar jonger dan mij en we hebben eigenlijk wel een heel goede band. Wanneer we jonger waren hebben we veel gebekvecht, maar ik denk dat dat wel normaal is bij zussen. Maar nu ze ouder is, klikt het goed tussen ons. Wat ik ook tof vind, is dat ze naar me opkijkt. Ze wil graag bikini mannequin worden omdat ze zich liever op de achtergrond houdt en daar steun ik haar volledig in.’’

België

Anne-Marie Ilie: “Ik ben niet in België geboren, maar ik ben opgegroeid volgens de Belgische levenswijze. Ik ben dan ook graag in België en ik ben er al volledig aan gewend, een echte Belgian Babe of Belgische Madam. Zo ben ik dol op mosselen, iedere dag zou ik er eten. In mijn geboorteland hebben we niet de traditie mosselen te eten. Aan de kuststreek kenen ze het wel, maar hier België heb ik het leren eten en ik vind het écht voortreffelijk.”

Céline Du Caju

“Zij was mijn voorhangster. Ik vind haar een mooie dame, ze straalt een warmte uit. Een beetje zoals een mama, hoewel ze nog heel jong is. Ik voel me dan ook heel goed bij haar. Tijdens de finalemaanden was zij zelfs een beetje mijn grote zus. Ze moest ons coachen en begeleiden. Nu hebben we nog altijd contact met elkaar.”

Dictie

Anne-Marie Ilie: “Ik volg dictie omdat ik heel snel praat en mijn tempo moet daarom wat naar beneden gehaald worden. Ik ben wel gelukkig dat ik geen last heb van een onverstaanbaar dialect.”

Erotiek

“Ik denk dat het onmogelijk is om een relatie te hebben met iemand waarmee het in bed niet klikt. Erotiek is iets dat bij een relatie hoort en er moet dan ook voldoende aandacht aan besteed worden.”

Belgian Babes Fotoshoot

Ik vind het écht leuk om naakt fotoshoots te doen. Onlangs heb ik de kans gekregen om naar Vietnam te gaan voor de badpakkenspecial van P-magazine. Iets wat ik niet kon weigeren en waar ik dan ook van genoten heb.

God

Anne-Marie Ilie: “Ik ben heel gelovig. Ik geloof dan ook in reïncarnatie. Ik ben gelovig opgevoed en daar gedraag ik me in mijn denken ook naar. Ik ga wel niet zo veel naar de kerk hoor.”

Helium

“Helium doet me denken aan Voices On Xmas, dat was een benefietactie voor Make-A-Wish(r) en ik was daar meter van. Ik vind het belangrijk dat je je inzet voor goede doelen. Het levert je niks op, maar het geeft je wel een bepaalde geestelijke voldoening. In Vietnam waren ook zoveel arme kinderen en ik ben daar eigenlijk met de tranen in mijn ogen vertrokken doordat ik niks kon doen voor die kinderen.”

Ignace Crombé

“Hij is mijn manager en hij is de organisator van Miss Belgian Beauty. Het is de man die me veel bijgeleerd heeft en dankzij hem zal ik waarschijnlijk nog ver komen.”

Jenever

Mmm, lekker. Tijdens de après-ski dronken we er veel. Je hebt zo allemaal van die verschillende smaken, maar het is eigenlijk iets heel venijnigs. Je drinkt ervan en voelt er niks van, maar plots is de man met de hamer daar en dan moet je het de volgende dag bekopen. Veel water drinken de dag erna is dan de oplossing!”

maandag 7 december 2009

Lien Bernolet @ Belgian Babes / Belgische Madammen

Lien Bernolet (19) uit Brugge

Groene ogen, blond haar en 1m70 groot. Studeert voor schoonheidsspecialiste, houdt van honden, reizen, fitness, uitgaan en dansen. Heeft een vriendje en is aan haar eerste missverkiezing toe. Lien Bernolet: ,,Ik denk dat het behalve een uitdaging ook een springplank kan zijn voor een mooie toekomst''. Om er te geraken klampt Lien zich vast aan de wijsheid dat waar een wil is, ook een weg is.

Finalistes Miss Belgian Beauty
In Wevelgem werden gisteravond de twintig sexy finalistes van Miss Belgian Beauty 2004 voorgesteld. Dertien Nederlandstalige meisjes en zeven Franstalige werden gekozen uit 234 kandidates. Tijdens een defilé in stadskledij en een eerste choreografie in badpak of bikini stelden de twintig zich voor het eerst aan pers en publiek voor. Om te weten wie van die twintig de opvolgster wordt van onder meer Els Tibau, Brunhilde Verhenne en de huidige Miss Belgian Beauty Zsofi Horvath, is het nog wachten tot zaterdag 11 oktober. Tussen vandaag en die finaledag hebben de twintig nog een lange en harde strijd te strijden: een eigen promotiecampane voeren, een tournee aan de Vlaamse kust, een verblijf van een week in Egypte. Eind september vallen acht van de twintig meisjes uit de boot en gaan ze met twaalf naar de uiteindelijke finale. Wij stellen u de finalisten uit uw provincie voor.

dinsdag 1 december 2009

Kim Engelbosch @ Belgian Babes / Belgische Madammen

Kim Engelbosch siert naakt kalender van Ché

Het sexy Antwerpse model Kim Engelbosch siert de cover van de (naakt)kalender van het mannenblad Ché. De Vlaamse schone raakte bekend toen ze enkele jaren geleden deelnam aan Miss België.

Ze nam eerder ook deel aan andere missverkiezingen. De andere dames die met Kim Engelbosch naar Zuid-Spanje mochten om bloot te poseren voor de lens van fotograaf Frank De Mulder zijn Kim Duckaert, Sari Janssens, Jelena Verheyen en An Voorhoof. De kalender zit volgende week gratis bij Ché en is nu al in luxe-uitvoering te verkrijgen.

Het mannenblad Ché trok onlangs naar Spanje, om daar Kim Engelbosch bloot te fotograferen voor het decembernummer. Kim --of toch zeker haar derrière-- is wereldberoemd in Vlaanderen, omdat haar fraaie rondingen al een hele tijd de campagne voor ondergoed-merk Sloggi sieren. Kim Engelbosch is ook het eerste meisje dat nu drie keer de cover van de Ché heeft gehaald.

Naar goede gewoonte stelde Ché ook dit jaar zijn naakt kalender voor. Omdat het mannenblad een punt maakt van het ontdekken van nieuwe ... welja, gezichten, borsten (en meer) ... publiceerde het tijdschrift dit jaar een oproep. Meer dan 400 aspirant-babes stelden zich kandidaat. Onder leiding van Belgian Babe Belgische Madam Kim Engelbosch, dit jaar de meter van dit unieke project, werden vier dames geselecteerd om in oktober samen met Kim in Zuid-Spanje te poseren voor de lens van glamourfotograaf Frank De Mulder. Maakten een weergaloos debuut: Kim Duckaert, Sari Janssens, Jelena Verheyen en An Voorhoof. Vanaf 20 november krijgt elke Ché-lezer het resultaat als gratis kalender bij zijn lijfblad, maar vanaf 13 november is er, in een beperkte oplage van 5.000 exemplaren, ook een luxeversie te koop. Het ideale eindejaarsgeschenk en een echt verzamelobject voor wie houdt van mooie fotografie en van mooie blote vrouwen.