donderdag 25 februari 2010

Isabelle Adam @ Belgische Madammen / Belgian Babes


Isabelle A (Adam) (Gent, 25 mei 1975) is een Vlaamse zangeres die eind jaren '80, begin jaren '90 bekend werd als tieneridool met hits als "Hé Lekker Beest", "Blank of Zwart" en "Hemels".

Toen ze twaalf was, werd ze ontdekt door muziekproducent Marc Van Beveren tijdens een talentenwedstrijd. Hij besloot haar een single te laten opnemen en deze werd "On my own" van het Griekse zangeresje Nicca Costa, een nummer waarmee Isabelle steevast een finaleplaats in het toenmalige soundmixcircuit veroverde.

In oktober 1987 namBelgische Madam / Belgian Babe Isabelle A haar eerste eigen single op, "De Troika" getiteld. Ook bij de toenmalige BRT was Isabelle al opgevallen. Ze mocht een nieuw jongerenprogramma "TV Tam Tam" presenteren. Hierin acteerde ze naar een thematisch gegeven, deed ze interviews met andere jongeren, zong ze de generiek en bracht ze per aflevering ook een Nederlandstalig themagebonden liedje.

1990 werd voor de nog heel jonge Isabelle A het jaar van de grote doorbraak. Haar single "Te Jong" deed het niet slecht maar zorgde nog niet voor een doorbraak.

Optredens, TV- en radio-interviews en een eerste dikke hit "Hé lekker beest", die negen maanden lang in de hitparade stond en goed was voor platina.

Haar tweede nummer 1-hit, "Ik Weet Wat Ik Wil" kwam uit in 1991 en haalde goud. Haar debuut-CD "Isabelle A." haalde platina.

Met haar derde single "Blank of Zwart", welke ze zong tijdens een beruchte Panorama-uitzending, bevestigde Isabelle A. haar engagement rond racisme. Ook de vierde single "Stap voor stap" belandde op de eerste plaats.

Op 8 mei 1992 verscheen vervolgens het album "Zeventien". Hier volgde de single "Zeventien", "Ik heb je nodig" & "Weet je nog". In datzelfde jaar zong ze het gordellied in, "Gordel je mee", dit nummer verscheen als tweede track op de cd-single "Weet je nog".

Eén jaar later in mei 1993 volgde het album "Jij Doet Me Leven". Hieruit volgde de ene hit na de andere "Wondermooi" maakte begin 1993 brokken, helaas werd dit de laatste nummer één hit. Met de tweede single "Jij Mag altijd Op Me Rekenen" won ze tijdens Zomerhit 1993 de prijs van beste belgische productie". Met haar derde single van het derde album probeerde de platenfirma de one track cd single uit, één nummer voor een scherpe prijs. De vierde single "Helemaal alleen" werd zelfs in Nederland uitgebracht.

Met Theresa Platteau en Prince Far Out richtte Isabelle A "Interactiv" op, haar International Dance Project. Met de single "Slam" (1994) zette ze meteen de juiste toon, het nummer bereikte nummer 6 in de nationale top 30. Ze bracht nog twee singles uit met deze groep die beiden flopten namelijk "Shout" en "Step Into The Groove". Voor deze laatste single werd de groepsnaam veranderd naar "Interactive Force".

In de zomer van 1994 bracht Isabelle A de meezinger "Ik laat je nooit meer gaan" uit, daarop gevolgd met "Toch zie ik je graag", in november 1994 komt haar vierde album (Isabelle A) uit. Er volgt nog een derde single "Jou zal ik nooit vergeten", het enige nederlandstalige nummer dat nooit de top 10 haalde. Toevallig begon ze toen net even te werken bij VT4 ... maar lang zou dit liedje niet duren. Een ander liedje was de intro van de tv-serie "Thuis". Daarvoor leende ze haar fantastische stem even uit.

Begin 1997 stond ze er weer en kwam ze bijzonder swingend uit de hoek met "Dansen voor jou" wat opnieuw een dikke hit werd. In de zomer van dat jaar zong ze het zomerse nummer "hemels" in. Maar dat was nog niets vergeleken met haar single "Liefste". Een hartverscheurende prachtige ballade waar zelfs een steen bij ging huilen. In januari 1998 kwam voorlopig het laatste nederlandstalige album van Isabelle uit "Hemels". De lente besloot ze in te zetten met het up-tempo nummer "Wie ben jij", wat een echte hit werd. Nadien volgden nog het aanstekelijke "Ik Geef" en "Ik vul mijn hart met jou". De zevende single "Jij alleen" kwam echter enkel uit in Nederland.

Kleine meisjes worden echter groot en zo ook Isabelle A. Ze schreef mee aan drie nummers, waarmee het bewijs eens te meer geleverd is, dat ze van veel meer markten thuis is dan oorspronkelijk misschien werd aangenomen. Vocaal staat ze sterker dan ooit, denk maar aan het duet met Marco Borsato in Lalala Live of aan haar optredens tijdens Het swingpaleis.

"Blijf me bij" komt uit in de zomer van 1999.

In 2000 werd Isabelle A ook rechtstreeks geselecteerd voor de finale van het Nationaal Eurosong-festival. Ze koos ervoor om dit niet solo, maar in groepsverband te doen. Zo onstond de groep "Natural High".

"Finally" is een leuke, catchy song, maar werd helaas niet op single uitgebracht.

Na een korte rustperiode slaat Isabelle A een nieuwe richting in. Samen met Miguel Wiels bracht ze de dance-single "Wish" uit, een aanstekelijk, Engelstalig nummertje dat een grote hit werd.

Twee jaar later kiest Isabelle terug voor Engelstalige muziek en dit onder haar "volledige" naam "Isabelle Adam".

Om een nieuwe richting in de muziek te vinden gaat ze op zoek naar componisten en producers die haar helemaal niet kenden. En met succes want talrijke songs werden opgenomen in Los Angeles en Londen, songs die speciaal voor haar werden geschreven door topcomponisten en producers in het buitenland.

Een eerste single "Calling Out Your Name" komt uit, gevolgd door "Somewhere In My Heart", een prachtige ballade die helaas niet zorgde voor een nieuwe doorbraak.

In Juli 2003 verschijnt de single "Baby, baby" die ondertussen al in de hitlijsten staat. Wie weet is deze single wel de voorbode van haar eerste Engelstalige full cd ...

daarna werd het even wat stil en had Isabelle A een minder succes met die engelse platen,maar nu staat ze erweer vanboven op de top met haar nederlandse plaat en een toekomstgerichte full cd van haar,een fotoreportage is er ook al ondertussen bijgekomen en een nieuwe liefde in haar leven.

Net voor de jaarwisseling van 2006 bracht Isabelle Ik heb je zo lief uit. Sinds lang geleden stond ze opnieuw op 1 in de Vlaamse hitlijst en had ze een serieuze top 10-hit te pakken in de Ultratop. Ook met haar single Zelfs al kwam je terug vond ze de weg naar de hitlijst. Het stevige rocknummer is een bewerking van Même si tu revenais van Claude François.

In 2006 trad Isabelle A samen met Luc De Vos (van Gorki) op tijdens de 0110-concerten.

Het jaar 2006 blijkt een goed jaar te worden voor Adam. Niet alleen zong ze een duet met Helmut Lotti, tevens mocht ze Rob Vanoudenhoven leren zingen in het VTM-programma Just The Two Of Us.

In 2007 wordt Isabelle A vaste teamleader in het VTM-programma De Foute Quiz. Isabelle wordt ook steevast gevraagd om op compilatie-cd's te staan, zoals de Levenslijn-cd's. In 2007 neemt ze samen met Gorki 'En dans' op voor de cd: 'Braveau Clouseau', en staat ze op Belgium Babes.

Door de samenwerking met o.a. Luc de Vos, kreeg Isabelle plots heel wat steun, uit de 'alternatieve' muziekwereld. Na 10 jaar krijgt Isabelle de kans om een nieuw album op te nemen: De macht der gewoonte. Hiervoor kreeg ze hulp van o.a. An Pierlé, Sarah Bettens, Stijn Meuris en Sioen. Producer van dienst: Alex Callier van Hooverphonic.

Of de alternatieve songs het grote publiek weet te bereiken is de vraag. 2008 is tevens het jaar waar Isabelle A voor het eerst in de AB in Brussel haar album voorstelt!