vrijdag 22 april 2011

Sophie Dewaele Lotto Joker + trekking @ Belgische Madammen / Belgian Babes






Sophie Dewaele (37) gaat vanaf woensdag 2 februari de vernieuwde "Joker +"-uitzendingen presenteren op Eén. "We zijn sinds deze week volop aan het repeteren", vertelde Sofie Dewaele op MNM aan Peter Van de Veire. "Het is leuk om te doen, want Lotto is zonder autocue."


Belgische Madam / Belgian Babe Sophie Dewaele zal op woensdag en op zaterdag op Eén presenteren. Dewaele werkte eerder al voor de VRT. Ze maakte reportages voor "De rode loper" en presenteerde op Donna. In 2003 verliet ze de publieke omroep om nadien nog een tijdje voor VIJFtv te werken.




Sophie Dewaele nieuwe Lottomadam


Er zijn dit jaar grondige veranderingen op til binnen de Nationale Loterij. Joker wordt Joker+ en ook Lotto en Euro Millions krijgen een restyling. De wekelijkse Lottotrekking op Eén wordt eveneens in een nieuwe jasje gestoken en krijgt met Sophie Dewaele een nieuw gezicht.


Sophie Dewaele (37) neemt vanaf 2 februari elke woensdag en zaterdag de presentatie van de Joker- en Lottotrekking voor haar rekening. "Ik ben erg enthousiast", vertelt ze. "Niet alleen vind ik de loterijspelen een leuk en positief iets, ik ben er ook nog eens mee opgegroeid. Mijn moeder neemt al jarenlang zeer trouw deel. Ik herinner me zelfs nog hoe ik als kind nummertjes mocht kiezen."


Sophie Dewaele neemt de fakkel over van Valérie Thys en Dieter Vandepitte, die al zo'n zes jaar de Joker- en Lottotrekkingen verzorgen.


"Zij zijn echter niet opzij gezet", aldus Sophie Van den Bussche, woordvoerster van de Nationale Loterij. "Dieter presenteert nu Euro Millions, Valerie Joker Extra. Zij is bovendien de back-up van Sophie."


Met een ongeziene vernieuwingsoperatie hoopt de Nationale Loterij haar slechte cijfers van vorig jaar te kunnen wegwerken. Het eerste wat onder de sloophamer gaat, is de Lottotrekking, met een nieuw decor én een nieuw gezicht: Sofie Dewaele.


De Nationale Loterij boert minder goed dan anders. Vorig jaar zagen ze hun omzetcijfers dalen met drie procent, tot 1,1 miljard euro. En misschien nog het meest alarmerend: er werd vooral minder op de Lotto gespeeld, hét vlaggenschip dat tot nu toe nauwelijks veranderde. Voor de Nationale Loterij was het reden genoeg om een ongeziene vernieuwingsoperatie in te zetten.


En dus krijgen de twee grote succesproducten, Lotto en Euro Millions, een volledige restyling. 'Het DNA blijft, maar voor de rest wordt alles herbekeken', aldus marketingdirecteur Marc Frederix. 'En niet een beetje, maar grondig herbekeken.'


Wat er precies zal veranderen, en hoe, blijft voorlopig nog een uiterst goedbewaard geheim. Maar het feit dat er zelfs aan de Lotto wordt geraakt, een staatsmonument dat sinds 1978 zo goed als ongewijzigd bleef, is veelzeggend.


Joker+
Tegen mei zal de nieuwe Euro Millions klaargestoomd moeten zijn, een groots opgezette samenwerking met negen andere landen. In het najaar is het dan de beurt aan Lotto, het paradepaardje dat jaarlijks voor 490 miljoen euro aan inzetten opbrengt.


Maar eerst wordt Joker aangepakt. Het kleinere broertje van Lotto, goed voor 40 miljoen euro per jaar, is een generale repetitie voor de Nationale Loterij. 'Joker wordt vanaf volgende week Joker+', klinkt het.


De traditionele combinatie van zeven cijfers wordt vervangen door een reeks van zes cijfers en een astrologisch teken. Bovendien zullen ook de winstkansen stijgen, van 1 op 10 naar 1 kans op 3,88. 'Dit zal ons veel leren voor het grotere werk', aldus Frederix. En het mag wat geld kosten. Zo wordt er alleen al voor de restyling van Joker een bedrag van 1,4 miljoen euro vrijgemaakt.


Warmer decor
Maar wat vooral in het oog zal springen, is de hervormde Lottotrekking op Eén, goed voor wekelijks enkele honderdduizenden kijkers. 'Vanaf 2 februari zal het er compleet anders uitzien met Sophie Dewaele', zegt Marc Frederix.


Het witte, steriele decor dat de afgelopen zes jaar dienst deed, verdwijnt naar de kelder en wordt vervangen door een warmer, aangenamer exemplaar. 'Een imagokwestie', klinkt het. Prijskaartje: enkele honderdduizenden euro.


Minstens even belangrijk: met Sofie Dewaele krijgen de trekkingen op woensdag en zaterdag ook een nieuw gezicht. De VT4-presentatrice zal de plaats innemen van de onbekende Valérie Thys, die de trekking de voorbije zes jaar presenteerde.


'Toen hebben we geput uit de wervingsreserve van de VRT, dit keer hebben we geopteerd voor een bekend gezicht. Niet om de kijkcijfers op te krikken, maar voor ons imago. Het moet allemaal iets toegankelijker, warmer en dynamischer', aldus Frederix.


Sophie Dewaele onthulde in Dag Allemaal dat ze haar borsten te klein vindt. Bij sexy bikini fotosessies gebruikt ze regelmatig "kipfilets" (lees : siliconen) om haar borsten te accentueren.


Verder liet de Belgische babe Sophie Dewaele weten dat ze wel eventueel zou openstaan voor een nieuwe liefde. Het uiterlijk speelt daarbij niet zo'n grote rol. Het moet wel een man zijn met kleine handen.


Ook houdt Sophie De Waele er niet van 's morgens lang voor de spiegel te staan.


"Met mijn haar ben ik dan ook niet zo bezig. Ik heb daar 's morgens geen tijd voor. Knippen, brushen, het is eigenlijk allemaal niet aan mij besteed. Als je dus op mijn kappersstoel komt zitten, wil ik me nu al verontschuldigen."


Toch ontpopte Sophie Dewaele zich op het podium tot een veelzijdige kapster en was ze druk in de war met haarextensions en haarlak. Haar model, Lindsey Smeedts, onderging de operatie met plezier. "Je wordt tenslotte ook niet elke dag door een BV onder handen genomen."


Kapsalon Kreatos namelijk opende onlangs zijn 100ste vestiging. En dat werd zondagavond met veel glitter en glamour gevierd in de Antwerpse discotheek Noxx. Alle Kreatos-medewerkers waren van de partij, net als hun trouwste klanten waarvan er 100 een totale make-over hadden gekregen.


Blikvanger van de avond was het event 'Laat je haar knippen door een BV'. Vier vrouwelijke BV's -Katerine, Virginie Claes, Sophie De Waele en Eline De Munck- en vier mannelijke -Ronny Daelman , Geert Hunaerts, Herr Seele en Showbizz Bart mochten hun creatieve knip- en brushkunsten op klanten botvieren tijdens een ludieke kapwedstrijd.


Presentatrice Sophie Dewaele: 'Een nee is nee'


'Je moet durven als ouder nee te zeggen tegen je kind. Als er geen grenzen worden gesteld, dan voelt een kind zich onveilig', vindt Sophie Dewaele, mama van Fran en Simon, een tweeling van zeven.


Welke waarden vind je belangrijk in de opvoeding van je kinderen?


Sophie Dewaele: 'Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen niet alles evident vinden. Dat ze leren appreciatie en respect te hebben voor alles en iedereen. Dat kreeg ik zelf in mijn opvoeding ook mee. Ik groeide op in een gezin met vier kinderen en alles moest gedeeld worden. Je moet leren gelukkig zijn met wat je hebt. Als ik zie dat mijn zoon nog steeds zijn plezier heeft in het maken van een boot met de schil van een banaan en een sinaasappel, dan vind ik dat geweldig. Of als mijn dochter samen met mijn moeder een pop maakt van twee oude lappen stof, dan ben ik blij dat ze gelukkig is met iets eenvoudigs.'


Aan welke regels valt niet te tornen?


Sophie Dewaele: 'Het zit vaak in kleine dingen: als ze een snoep of koek uit de kast willen, moeten ze dat vragen aan mij. Er zijn een aantal van die huisregels die gerespecteerd moeten worden en dat gebeurt ook.'


Wat brengt Sinterklaas bij jou? En zijn er spullen die Sinterklaas niet mag brengen?


Sophie Dewaele: 'Sinterklaas brengt altijd boeken, maar ook wat leuker speelgoed, dingen die ze anders niet krijgen. Bij mijn dochter is dat iets met prinsessen en roze en bij mijn zoon Pokémon. Sinterklaas is een feest en hij mag dingen brengen die het hartje begeert. Het zijn de spullen waar ze echt naar verlangen en waarvan ik soms denk: dat meen je niet.'


Vind je jezelf een strenge ouder?


Sophie Dewaele: 'Wat is streng? Ik stel grenzen. Dat vind ik belangrijk. Ik denk dat mijn kinderen wel weten wat ze aan me hebben. Ik denk dat ze me daarom niet minder graag zien. Ik doe veel leuke dingen met mijn kinderen, we maken veel lol. Maar er zijn momenten dat ik streng ben. Bijvoorbeeld als ze blijven vragen om langer te mogen opblijven.'


Ben je altijd consequent?


'Ik probeer dat wel te zijn. Daarin schuilt mijn strengheid: een nee is nee. Soms is dat moeilijk als een paar grote ogen je smeken om iets. Ik laat me soms overhalen tot wat langer opblijven, maar dan daarna moeten ze wel gaan slapen. Je kan zulke dingen niet eindeloos rekken.'


Laat jij je leiden door opvoedingstips in boeken of in tv-programma's?


Sophie Dewaele: 'Ik ga vooral af op mijn gevoel en ik lees af en toe wel iets over opvoeden. Je hoort ook veel in je omgeving. Onbewust pik je dingen op. Door ervaring leer je ook.'


Sophie Dewaele (Ieper, 3 december 1973) is een Vlaamse televisiepresentatrice.


Aan de Universiteit Gent studeerde ze filosofie.
Daarna werkte ze bij de regionale televisiezender WTV, Radio 2 Oost-Vlaanderen, ze was omroepster op TV1 van 1997 tot 2003. In die periode presenteerde ze ook mee Vlaanderen Vakantieland en maakte ze reportages voor De Rode Loper. Bij de radio was ze intussen doorgeschoven naar Radio Donna.

In 2003 verliet ze de VRT. Ze ging aan de slag als persattaché en woordvoerster van Alma Mater. In 2004 maakte ze de overstap naar VIJFtv.
Privé had Sophie Dewaele een relatie met televisiemanager Erik Strieleman. Naar aanleiding van hun relatie verliet hij de televisie om weer bij de radio aan de slag te gaan. Ze huwden in 1999. In 2002 beviel ze van een tweeling: Fran en Simon. Over de zorg voor haar jonge kinderen en haar postnatale depressie schreef ze in 2005 een boek Alles in het dubbel. Een tweede boek Droom van een moeder over de combinatie gezin en carrière volgde in 2007, hierin stond ook een naakt foto van Sophie. In 2008 scheidde ze van haar echtgenoot.


In 2008 was ze een aflevering in de running in de quiz De Slimste Mens ter Wereld.
Sinds 2009 vervangt Sophie Dewaele geregeld Tess Goossens in het programma Heartbeats op radiozender JOE fm. Begin 2011 onderging de trekking van de spelen van de Nationale Loterij op Eén een restyling en Sophie Dewaele staat voortaan in voor de presentatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten