dinsdag 4 december 2012

Goedele Liekens, Erika Van Tielen, Veerle Dobbelaere 'Het Sterke Geslacht' Lesbos

Het Sterke Geslacht met Belgische Babes Goedele Liekens, Erika Van Tielen en Veerle Dobbelaere op Lesbos.
Het Sterke Geslacht is een VTM programma onder leiding van Bruno Wyndaele waarin twee teams van bekende Vlamingen op het Griekse eiland Lesbos strijden om de titel 'het sterke geslacht'. Goede Liekens leidt het vrouwenteam, Filip Peeters dat van de mannen. Erika Van Tielen en Veerle Dobbelaere zijn de BV's.
Thema vandaag: 'Aanpassing'. 'Het Sterke Geslacht' draait in deze elfde aflevering rond 'Aanpassing'. Het mannen- en vrouwenteam zullen onderling moeten uitvechten wie nu juist het sterkst is op dit gebied.
 
Filip Peeters hoopt op het aanpassingsvermogen van Geert Hunaerts en Paul D'Hoore, terwijl Goedele Liekens alle vertrouwen heeft in Erika Van Tielen en Veerle Dobbelaere. Net zoals de afgelopen weken zijn de opdrachten aangepast aan het thema van de aflevering en sluiten de verliezers 'Het Sterke Geslacht' af met een zelfgekozen tegenprestatie.

Wie is het sterke geslacht? Man of vrouw? Bruno Wyndaele vindt het tijd om te beslissen en geeft daarom afspraak voor ‘Het Sterke Geslacht’. In dit programma gaan 2 teams van bekende Vlamingen het gevecht aan. Filip Peeters leidt de mannen en Goedele Liekens de vrouwen. In elke aflevering kiezen Filip en Goedele een thema - bijvoorbeeld aanpassingsvermogen, oriëntatie, intelligentie, motoriek, teamspirit - en 2 teamleden om de strijd aan te gaan.
 
Hun spelarena is Lesbos, een van de grootste Griekse eilanden maar onbedorven door massatoerisme. De natuur is er weids, de dorpen klein en het leven traditioneel. De teams kiezen in elke aflevering 3 wedstrijden die het thema illustreren. Worden de clichés bevestigd? Of kunnen mannen ook multi-tasken, kunnen vrouwen wel parkeren, hebben mannen gevoel voor mode en zijn vrouwen in staat om de weg te vinden? Kortom, zijn de mannen ‘Het Sterke Geslacht’? Of de vrouwen Goedele Liekens, Erika Van Tielen en Veerle Dobbelaere?
Vanaf 22 november startte de Vlaamse zender VTM met de wekelijkse uitzending van "Het sterke geslacht", een spelshow opgenomen op Lesbos.
Het Sterke Geslacht
Mannen zijn het sterke geslacht. Dat weet toch iedereen! Of is dat een mythe? Vrouwen baren kinderen, ze leven langer en ze kunnen multi-tasken. Kijk naar Goedele Liekens, Erika Van Tielen, Veerle Dobbelaere. Bruno Wyndaele koos Filip Peeters als alfaman en Goedele Liekens als amazone om de eer van hun geslacht hoog te houden.
Filip Peeters en Goedele Liekens zullen elke week een team van BV's coachen in de strijd om de titel van het sterkste geslacht.
Elke aflevering heeft een apart thema waar ofwel mannen ofwel vrouwen naar verluidt beter in zijn (communicatie, organisatie, ...). Op basis van het thema zullen Filip en Goedele de meest geschikte BV's uitkiezen. Het eiland Lesbos zal het strijdtoneel zijn van deze soms aangrijpende, soms hilarische strijd der sexen met Goedele Liekens, Erika Van Tielen en Veerle Dobbelaere.
Paul D'Hoore en Erika Van Tielen strijden in 'Het Sterke Geslacht'
De mannen en vrouwen hebben nog 2 kansen om te bewijzen dat zij het sterke geslacht zijn, en dat doen ze nog steeds op het eiland Lesbos. De vrouwen wonnen al 5 afleveringen, de mannen ook. Deze gelijke stand maakt alles dus nog mogelijk.
In het leven moet je je voortdurend aanpassen, zowel in de werk- als in de privésfeer. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Flexibiliteit is een noodzaak geworden, maar welke sexe heeft dat nu van nature meer? Volgens Goedele hebben de vrouwen een streepje voor, aangezien zij zich voortdurend moeten aanpassen door hun grote hormonale schommelingen. Maar de overwinning is pas binnen als het team de andere bende naar huis kan spelen tijdens 3 uiteenlopende opdrachten.
Op de beurs is het elke dag aanpassen… Financieel expert Paul D’Hoore is volgens teamkapitein Filip Peeters dan ook dé geknipte man. En ook acteur Geert Hunaerts wordt naar het Griekse eiland overgevlogen. Goedele hoopt op het aanpassingsvermogen van Veerle Dobbelaere en Erika Van Tielen.
Het team dat vandaag verliest, moét tijdens de laatste aflevering van volgende week wel winnen om dan op een gelijke stand te eindigen. Veel druk dus op de schouders van zowel de vrouwen als de mannen.
Erika Van Thielen is een krak in speerwerpen
Erika Van Tielen loodst het vrouwenteam naar de overwinning in de 2de proef. Zelfs al heeft ze nog nooit speergeworpen... ze werpt verder dan de mannen.

Erika Van Tielen (Borgerhout, 17 september 1983) is een Vlaamse presentatrice.
Vanaf haar 14de tot haar 19de deed Erika Van Tielen geregeld modellenwerk en was ze te zien in een aantal reclamespots. Van Tielen studeerde in juni 2005 af aan de Katholieke Universiteit Leuven in de Communicatiewetenschappen en combineerde gedurende twee jaar haar studies met de job van wrapster op de openbare jongerenzender Ketnet. In diezelfde periode zong ze een tweetal jaar bij de Ketnetband en nam ze de presentatie van onder meer Hij komt, hij komt ... De intrede van de Sint, Het Gouden Uiltje en het programma Eurokids (samen met Ketnetcollega An Jordens) voor haar rekening.
Op 20 juni 2006 stond Erika Van Tielen samen met haar collegahosts Elke Vanelderen, Sandrine en Anneleen Liégeois aan de wieg van het eerste digitale kanaal uit de Vlaamse televisiegeschiedenis: VTMzomer. Na deze overstap naar de commerciële zender was Erika Van Tielen ook het gezicht van de digitale opvolger VTMkerst.
Na het digitale avontuur ging Erika Van Tielen een paar maanden aan de slag op de redactie van het reportagemagazine Splash! om vervolgens als omroepster aan de slag te gaan. Ze was ook elk weekend te horen bij Q-Music.
In augustus 2008 keerde Erika Van Tielen terug naar de VRT. Ze ging er aan de slag bij radiozender Studio Brussel en werkt mee aan het televisieprogramma Vlaanderen Vakantieland. In 2009 verving ze Saartje Vandendriessche als vaste presentatrice van het programma. Ze werkte daarnaast ook freelance voor MTV.
In het seizoen 2009/2010 was Erika Van Tielen een kandidate in de quiz De Slimste Mens ter Wereld op Eén, wat haar bekendheid enorm vergrootte en haar een aantal fanpagina's opleverde op Facebook.
In 2010 speelde Erika Van Tielen een grote rol in de langspeelfilm Frits & Freddy.
Erika Van Tielen shopt zwangerschapskleding
Begin maart raakte bekend dat Erika Van Tielen een kindje verwacht. Ondertussen is de radio –en televisiepresentatrice vier maanden zwanger en is ze genoodzaakt om haar garderobe uit te breiden met zwangerschapskleding.
Erika Van Tielen, bekend van De Maxx (Studio Brussel) en Vlaanderen Vakantieland (Eén), liet weten dat ze gedurende haar zwangerschap exclusief outfits van het Belgische merk ‘Zerotonine’ zal dragen.
“De kledingsstukken voelen goed aan, zien er modieus uit en zijn gemakkelijk te combineren. Daarnaast kleedt dit merk vrouwen vanaf het prille begin van hun zwangerschap tot lang na de bevalling”, aldus Erika Van Tielen.
De 27-jarige presentatrice vormt sinds vorige zomer een koppel met cameraman Gert Schelfout. De geboorte van hun eerste spruit is gepland voor september.
Goedele Maria Gertrude Liekens (Aarschot, 21 januari 1963) is een voormalige Miss België (1986) en thans een bekende Vlaamse tv-presentatrice en seksuologe.
Goedele Liekens verwierf nationale bekendheid toen ze op 9 mei 1986 Miss België werd. Ze viel meteen op door haar welbespraaktheid en intelligentie. Toen alle missen naar de Miss Universe-verkiezing in Panama werden gestuurd, kwam Liekens regelmatig in opstand tegen de dingen waartoe de modellen werden gedwongen. Zo weigerde Goedele Liekens mee te doen aan deals waarbij de modellen 's nachts naakt in hotels werden gedropt om als verrassing voor gasten die extra betaalden op te draven. De volgende ochtend moesten ze weer vroeg repeteren. Ook weigerde ze generaal Manuel Noriega de hand te schudden "omdat die een fout regime leidde."
In België zorgde Liekens voor furore door minister Jean Gol tijdens een receptie te vertellen "dat zijn gevangenissen niet goed draaiden." Na een verschijning op Humo's Pop Poll werd ze door Jan Lenferink benaderd om voor de VARA aan een praatprogramma mee te werken. Goedele Liekens voltooide eerst haar opleiding en scriptie en presenteerde vanaf 1987 al gauw haar eigen talkshow op de Nederlandse televisie:
Toen in 1989 de eerste Vlaamse commerciële zender VTM in de ether ging, kreeg Goedele Liekens er een contract. Het eerste programma dat ze er presenteerde was de humoristische quiz Wie ben ik? met Urbanus en Werther Van Der Sarren. Daarna volgde het sketchprogramma Meer moet dat niet zijn, wederom in samenwerking met Urbanus.
Goedele Liekens begon familiale en seksuologische wetenschappen te studeren en presenteerde een aantal programma's waarin ze haar opgedane kennis kon toepassen. Zo presenteerde ze vanaf 1991 een poosje het radioprogramma De Lieve Lust op Studio Brussel en van 1995 tot 1997 het televisieprogramma Vanavond Niet Schat op Kanaal 2 (nu 2BE).
Hierna presenteerde ze op VTM haar eigen talkshow Goedele en vervolgens het debatprogramma Recht van Antwoord. In 2005 volgde een reeks over Sterke Vrouwen. Goedele Liekens is nog steeds regelmatig te gast in Nederlandse televisieprogramma's, meestal als seksuologe.
In 2001 presenteerde Goedele Liekens de Vlaamse versie van de succesvolle Britse quiz The Weakest Link, omgedoopt tot De Zwakste Schakel, net als de Nederlandse variant. Na amper een dozijn afleveringen verdween de quiz van het scherm. Goedele gaf later ook zelf aan zich ook niet bepaald gelukkig te hebben gevoeld in de rol van de strenge, bitse spelleidster, zoals opgelegd door het format.
Samen met een aantal andere televisiecollega's is Goedele Liekens één van de stichtende leden van de Vlaamse Televisie Academie en ook productiehuis "Jok Foe".
Tijdens het najaar van 2010 neemt Goedele de presentatie van "Goedele Nu" voor haar rekening, een nieuw praatprogramma. Ook is ze te zien als kapitein van de vrouwenploeg in "Het Sterke Geslacht", een spelprogramma onder leiding van Bruno Wyndaele. In het voorjaar van 2011 krijgt Goedele een nieuwe talkshow op vtm, "Goedele op Dinsdag".
Sinds september 2007 werkt Goedele Liekens voor de Belgische SBS-groep. Ze maakte aanvankelijk alleen programma's voor VT4, maar zal later ook voor VijfTV aan de slag gaan. Haar eerste wapenfeit is het programma Slimmer Dan Een Kind Van 10, een kennisquiz waarin volwassenen vragen op het niveau van een kind van tien moeten beantwoorden. De quiz haalde niet het gewenste aantal kijkers en werd verplaatst naar de zondag vooravond.
Op 18 oktober 2008 is bekend gemaakt dat Goedele Liekens ontslagen is bij VT4. Als reden werd een "door VT4 contractueel niet toegestaan optreden" in De Laatste Show bij concurrent VRT aangehaald. Goedele kwam er haar gelijknamige maandblad Goedele promoten, dat wordt uitgegeven door Sanoma.
Een bekend boek van haar is 69 vragen over seks, waar je nooit het juiste antwoord op kreeg (1993), verschenen bij Uitgeverij Scheffers. "Veel taboes moeten nog worden doorbroken", valt te lezen op de kaft van dit boek. In 2005 verscheen Het vaginaboek en in 2006 de opvolger Het penisboek. In 2008 verscheen Ons Seksboek (een verwijzing naar Ons Kookboek van de Boerinnenbond of Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen), in 2009 volgde SOS Seks (een verwijzing naar de SOS Piet boeken van Piet Huysentruyt).
Op 1 september 2008 lag de eerste editie van haar eigen tijdschrift Goedele in de winkels. Dit maandelijks tijdschrift wordt uitgegeven door Sanoma en heeft psychologie, maatschappij, seks en humor als pijlers. Het is een glossy maandblad dat een mix brengt van lifestyle, interviews en reportages en telkens in het teken staat van een min of meer speels thema. De redactie wordt geleid door Danny Ilegems (ex-Humo, ex-Mao, ex-Deng) en Goedele zelf, die ook telkens de cover siert. Volgens Danny Ilegems werden er van het vierde nummer 'meer dan 70.000' exemplaren verkocht.
Goedele Liekens was getrouwd met Chris Cockmartin. Samen hebben ze twee dochters. In 2006 scheidde Liekens van Cockmartin. Ze bleven wel samen hun productiehuis Jok Foe leiden.
Goedele Liekens is tevens sinds 1999 ambassadeur voor de Verenigde Naties.
Trivia
Goedele Liekens werd opgevoerd als "Goedele Liefkens" in de Van Rossem (strip) (1991) door Erik Meynen.
Hoewel de onderwerpen van Goedele Liekens programma's vaak over naakte lichamen gaan, heeft ze voor zover bekend zelf nooit bloot geposeerd voor een cover. Wel zijn er vaak geruchten dat Goedele Liekens naakt in de Playboy cover zou staan.    
Wel verscheen Goedele Liekens, net als anders BV's Evi Hanssen, Sabine Hagedoren, Annelies Van Herck, Saartje Vandendriessche, Dina Tersago, Roos Van Acker, Greet Op de Beeck, Sophie Dewaele, Lien Van de Kelder, Ilse Van Hoecke, Rani De Coninck, Freya Vandenbossche en Tine Van den Brande, naakt in de stripreeks De Geverniste Vernepelingskes door Urbanus en Jan Bosschaert.
Veerle Dobbelaere (Sint-Niklaas, 30 juni 1967) is een Vlaams actrice.
Veerle Dobbelaere werd bekend in 1995 toen ze de rol van Leontien Hox kreeg in de succesvolle serie Ons geluk op VTM. Daarna speelde ze mee in de films Lisa, Madelief (1998) en Charlotje (1998). Op het kleine scherm speelde ze gastrollen in Heterdaad (1997), Thuis (1998), Windkracht 10 (1998), Aspe , Witse en Vermist
Het toppunt van haar beroemdheid is haar rol in de advocatenserie Recht op Recht. Hierin vertolkt Veerle Dobbelaere de rol van Chris Haagdoorn, een succesvolle advocate die niet tegen onrechtvaardigheid noch verliezen kan. Haar tegenspeler in deze serie is Filip Peeters.
Na deze succesvolle reeks speelde Veerle Dobbelaere nog mee in de film Alias met Hilde De Baerdemaeker en Geert Hunaerts. Daarna speelde ze de lesbische wetsdokter Roos Messiaen in Rupel, een producer in Geknipt voor de show, Andrea Leroy het diensthoofd van de spoeddienst in Spoed, Meester Nicky Embrechts, de advocate van Présence in Sara en de rol van Monica Claeys in Louislouise. In 2009 speelde Veerle Dobbelaere heftige naaktscènes in de film de SM-rechter als Magda, de vrouw van rechter Koen Arousseau die veroordeeld werd voor opzettelijke slagen en verwondingen tijdens SM-sessies met zijn vrouw. In 2010 speelde ze Judith in de film Smoorverliefd en heeft ze ook een rol in "Groenten uit Balen" die in 2011 uitkomt.
Veerle Dobbelaere is niet alleen actief op het scherm maar speelde ook in verschillende toneelstukken:
    Blinde vlek 1988-1989
    Houten Clara 1988-1989
    Don Quichot 1988-1989
    De oorlog met de salamanders 1989-1990
    Marieken van Nijmegen 1989-1990
    Lorenzaccio 1989-1990
    Deadwood Dick, legende van het westen 1989-1990
    Paarden schieten ze toch ook dood 1990-1991
    In het tuinhuis 1990-1991
    Pak 'em Stanzi 1991-1992
    Interiors 't Gebroed 1993-1994
    Blue-remembered hills 2002-2003
    Bash 2002-2004
    Wormgat 2002-2003
    Anatol 2002-2004
    Het Fluistertheater van Floor, Oto en Titus Droomedaris-Rex 2005-2007
    Merg 2006-2007
    Krankheit Frau (van Hanneke Paauwe) 2008
Dat Veerle Dobbelaere geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken, wisten we al langer. Maar dat de actrice die op maandag 4 april in de huid kroop van de meegaande Chantal Mahieu, op het einde van de aflevering van 'Zone Stad' een koelbloedige moordenares bleek te zijn, had niemand kunnen vermoeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten