maandag 25 oktober 2010

Francesca Vanthielen @ Belgische Madammen / Belgian Babes

Francesca Vanthielen (Eeklo, 24 december 1972) is een Vlaams actrice, presentatrice en omroepster. Haar kinder- en jeugdjaren heeft ze in Zonhoven doorgebracht. Zij is ongehuwd en heeft geen kinderen.

Haar opleidingen omvatten: Licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen, Postgradute Acting, Mountview Theatre School Londen.

Haar hobby's zijn koken, bioscoop, salsa, tango.

Belgische Madam / Belgian Babe Francesca Vanthielen is momenteel ook ambassadrice van Mazda.

Presentatrice Televisie

* Bingo (VRT)
* Symons & Vanthielen (vtm)
* Omroepster (vtm)
* Super 50 (vtm, 1989-1993)
* Go2! (vtm, 1998)
* Zonder Woorden (vtm, 1999)
* Hi5 (vtm, 2000-2001)
* Rijker dan je denkt (vtm, 2002)
* De 100 helden van 2004 (vtm, 2004)
* De Werf (vtm, (2004-2006)
* Sterren op de Dansvloer (vtm, 2006-2008)
* Dancing on Ice (vtm/RTL4, 2006)
* Sterren Op Het IJs (vtm, 2007)
* De Italiaanse Droom (vtm, 2008)

Radio

* Radio TAM TAM (BRT)
* Q-music
* Studio Brussel

Filmografie als actrice
Jaar Titel Rol Opmerkingen
1991 Boys Dana film
1998 When The Light Comes Ellen film
2002 Spoed Vrouw tv-episode De Bus
2002 Ice Age (nasynchronisatie) film
2003-2004 Wittekerke Phaedra Govaerts soapserie
2004-heden Aspe Hannelore Martens(naakt) tv-serie
2005 Madagascar (nasynchronisatie) film
2006 Baantjer Eva de Jong tv-episode De Cock en de dood van een doorbijter (deel 1 & 2)
2008 Madagascar 2 (nasynchronisatie) film

Francesca Vanthielen is een Vlaamse presentatrice, omroepster en actrice. Ze presenteert onder andere Sterren op de Dansvloer, Dancing on Ice en Sterren op het IJs, en staat op Belgium Babes.

Al acterend was Francesca Vanthielen onder meer topless te zien in Wittekerke, Aspe en Baantjer. Verder is het opvallend dat Francesca vaker met harde tepels op TV te zien is dan zonder.

Cupido heeft toegeslagen in Italië. Mediamadam Francesca Vanthielen blijkt verliefd te zijn op Camiel Scheer, de producer van haar nieuwe programma op VTM.

Sinds eind augustus vertoeft Vanthielen (35) geregeld in Italië voor de opnames van De Italiaanse Droom, waarin Vlaamse koppels strijden voor hun eigen bed&breakfast. Daar sloeg de vonk tussen de twee over.

Voorheen had Francesca een relatie met filmmaker Willem Wallyn, maar die werd de laatste tijd veel gezien in het gezelschap van politica Freya Van den Bossche.

Scheer werkte vroeger bij Eyeworks en werkt sinds begin 2008 voor VTM.

Binnenkort is Francesca Van Thielen te zien in enkele afleveringen van de VTM-telenovelle LouisLouise. Francesca zal de rol vertolken van Sonja, een lesbische human resources manager van Highfive.

Sonja krijgt de opdracht om het personeel van Don door te lichten. Al snel blijkt ze een keiharde tante te zijn.
Louise ontdekt de zwakke plek van Sonja dat ze een boontje heeft voor vrouwen. Of Francesca Van Thielen ook naakt gaat, is nog niet bekent. Wat wel zeker is, is dat Francesca Van Thielen een aantal lesbische vrijscènes met Hilde De Baerdemaeker zal spelen.

Francesca Van Thielen is niet de enige BV die binnenkort in LouisLouise te zien is, binnenkort duiken ook nog Piet Huysentruyt en Wim Soutaer op in de telenovelle.

Showbizzkalender

Ieder jaar maakt Henk Van Cauwenbergh de naakt Showbizzkalender. Net zoals bij de vorige 11 edities mocht Veronique De Cock ook deze keer niet ontbreken. Veronique stond ieder jaar al op de kalender.

Francesca Van Thielen siert dit jaar de cover van de prestigieuze kalender. Verder staan ook Joke Van De Velde, Hadise, Alizée Poulicek, Isabelle Nijs, Julie Taton, Annelien Coorevits, Brigitta Callens, Nele Somers, Sofie Mora, Véronique De Kock, Gunther Levi en Werner De Smedt op de kalender.

Francesca Vanthielen
De antwoorden van Francesca Vanthielen op onze vragenlijst.

Kleding Francesca
Fashion Point

Algemene informatie
Geboortejaar: 24 december 1972

Burgerlijke stand: ongehuwd

Kinderen: geen

Opleiding: Licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen en Postgradute Acting, Mountview Theatre School London

Sterrenteken: Steenbok

Hobby's: koken, bioscoop, salsa, tango

Grootste liefde: is yet to come

Andere ervaringen, presentaties,...: Go2!, Symons & Vanthielen , Licht, Tarzan, Raamtheater etc etc

Interesses
Beste eigenschap: denker

Slechtste eigenschap: denker

Favoriete kledingstuk: sexy salsajurk

Favoriete muziek: R&B, jazz, salsa

Favoriete tv-programma: goede series

Favoriete reisbestemming: no place like home

Favoriete plek: café local

Favoriete film: Moulin Rouge

Favoriete boek: Widow for a year - John Irving

Favoriete acteur(s): Nick Nolton

Favoriete actrice(s): Nicole Kidman

Ik hou van... slapen

Ik haat... vroeg opstaan

Wat zou je ooit nog dolgraag willen doen? in een kostuumdrama spelen

Het lijkt wel de Francesca Vanthielen-week bij VTM. Maandag verscheen ze in 'De Italiaanse Droom', gisteravond in 'De Designers' en de hele week is ze HR-manager Sonja in 'LouisLouise'. Als kers op de taart presenteert ze vanavond met Robin Janssens het 'Gala van de Gouden Schoen'. 'De mensen denken dat ik het nu ontzettend druk heb, terwijl behalve het Gala alles al is opgenomen. Ik heb nu tijd om me op mijn examens toe te leggen.'

Een mens zou het haast vergeten. Bezige televisiebij Francesca is ook nog studente. Internationale politiek. Sinds ze het boek 'In Europa' van Geert Mak las, wilde ze nog méér weten. En dus schreef ze zich in aan de universiteit. 'Ik heb nu twee examens. Maandag had ik Environmental Politics , na de Gouden Schoen volgt Sustainable Development . Het eerste examen is goed geweest, waardoor ik wat rustiger kan ademen.'

Je bent constant op televisie. En toch nog studeren.

Francesca Vanthielen: 'Dat is het grote misverstand. De mensen zien me nu overal opduiken en denken dat ik het momenteel ontzettend druk heb. Terwijl het net andersom is. Het is druk op momenten dat ik niet op het scherm ben.

De Designers , De Italiaanse Droom , LouisLouise , ... alllemaal al een tijd geleden opgenomen. Ik kan me nu toeleggen op mijn studies én op het Gala van de Gouden Schoen. Maar dat laatste valt mee. Ik ben enkel de gastvrouw. Ik moet me - in tegenstelling tot collega Robin Janssens - niet bezig houden met het redactiewerk.'

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen