maandag 12 juli 2010

Anneleen Liègeois @ Belgische Madammen / Belgian Babes

Anneleen Liégeois (14 januari 1980) is een Vlaamse actrice en presentatrice.

Belgium Babe Anneleen Liégeois groeide op in Westmalle samen met haar twee oudere zussen. Ze is afgestudeerd als "Meester in de Woordkunst" aan het Herman Teirlinck Instituut van Antwerpen.

In 2000 nam Belgische Madam / Belgian Babe Anneleen Liégeois voor het eerst plaats achter de microfoon van Radio Contact in Turnhout.

In 2002 begon haar televisieavontuur als "Katrijn" in de jongerenserie Spring op Ketnet. In 2003 speelde ze een gastrol in "F.C. De Kampioenen" en een naakt rol in "Witse" op één. Sinds 2003 is ze ook zangeres in de jongerengroep Spring. Spring deed in 2004 mee aan de Belgische voorrondes van het Eurovisiesongfestival.

In september 2004 begon Anneleen Liégeois als VJ op de muziekzender JIMtv en daar presenteerde ze al een aantal verschillende programma's. In de zomer van 2006 presenteerde ze samen met Sandrine, Elke Vanelderen en Erika Van Tielen op het eerste digitale net van VTM voor Belgacom TV: VTMzomer.

Sinds november 2006 is Anneleen Liégeois naakt te zien als "Kyra" in Wittekerke, en op Belgium Babes. Op 6 december 2006 speelde Anneleen Liégeois haar laatste optreden met de groep Spring. Begin 2007 verdwijnt ook "Katrijn" uit de serie Spring.

In de herfst van 2007 neemt Anneleen deel aan "Sterren Op Het Ijs" op VTM.

Begin 2008 begint ze te werken voor Radio Donna als sidekick van David van Ooteghem tussen 6 en 9.

In 2009 zal Anneleen Liégeois haar intrede maken in de vtm-soap Familie.

Anneleen Liégeois en Robert de la Haye nieuw in 'Familie'

Studio A blijft investeren in de vtm-soap 'Familie'. Binnenkort zullen Anneleen Liégeois en Robert de la Haye de cast vervoegen. Wanneer beiden voor het eerst opduiken op het vtm-scherm is nog niet bekend.

Anneleen Liégeois raakte in 2002 bekend door haar rol van Katrijn in 'Spring'. Vier jaar later werd ze Kyra in 'Wittekerke'. In 'Familie' zal ze de rol van een producer van een popgroepje vertolken.

De Nederlandse acteur Robert de la Haye kennen we uit heel wat series. Hij speelde o.a. mee in 'Spoed', 'Flikken', 'Wat Nu Weer', 'Veel geluk professor' en 'Wittekerke'. In Nederland speelde hij lange tijd mee in de BNN-soap 'Onderweg naar Morgen'. Daarnaast vertolkt hij nog heel wat gastrollen in bijvoorbeeld 'Baantjer', 'Unit 13' en 'Rozengeur en Wodka Lime'.

In 'Familie' mag Robert de la Haye de rol van chirurg op zich nemen.

Anneleen Liégeois: Terwijl ik door die opleiding zeilde, leerde ik Vincent Rouffaer kennen (Congo, Witse,...), die me enorm plezier deed krijgen in het presenteren voor de camera en me later ook vroeg voor een gastrol in 'Witse'. Ik deed ook camera-ervaring op door mee te spelen in een reclamespotje voor 'Palm' (dat later genomineerd werd voor 'spot van het jaar'). Tegen het einde van mijn opleiding deed ik auditie bij 'Studio 100' voor een rol in een nieuwe reeks voor jongeren en daar werd ik uit een meute kandidaten geplukt om 'Katrijn' te spelen in de serie 'Spring'.

Anneleen Liégeois: Een jaar later studeerde ik af en breidde het Spring-avontuur zich uit: naast het meespelen in de TV-reeks, werd ik een deel van de gelijknamige muziekband. De Spring-band heeft heel Vlaanderen afgetourd, we hebben op alle mogelijk podia gestaan, zelfs in het Sportpaleis. We werden een vaste gast op vele zomerfestivals en deden zelfs mee aan 'Eurosong'. Ondertussen werd ik opgepikt door de muziekzender JIM en kwam daar voor de lens als VJ. In de zomer van 2005 presenteerde ik op het digitale net 'VTM-zomer' en de schaarse gaatjes in mijn agenda vulde ik met het inspreken van reclamespotjes voor de radio.

Anneleen Liégeois: Eind 2006 rondde ik mijn 'Spring-verhaal' af en kort daarop kreeg ik telefoon van het productiehuis 'D&D-productions' voor een rol in de serie 'Wittekerke'. Anderhalf jaar gaf ik met veel plezier vorm en gezicht aan het personage 'Kyra'.
In september 2007 begon de grootste fysieke uitdaging van mijn leven dankzij "Sterren op het ijs" waarin ik, samen met mijn Hongaarse schaatspartner Gabor, de top vijf haalde.
In 2008 gooide ik het over een heel andere boeg en stapte ik de radiowereld binnen als sidekick van David Van Ooteghem in de ochtendshow op Donna. Ondertussen sta ik iets minder vroeg op en presenteer ik het eerste deel van Sundaymatch, het zondagse datingprogramma op Donna.

Anneleen Liégeois: Meer stemmenwerk bood zich aan voor Ketnet: ik sprak de stem in van "Bo, de luipaard" voor de animatiereeks 'Mama Mirabelle'. En ik ben ook weer te zien op TV, meerbepaald op de regionale zender RTV. Ik presenteer er het programma 'Europa Werkt', over hoe Europa aanwezig is in de provincie Antwerpen.

Anneleen Liégeois maakt dinsdag haar intrede in 'Familie'

In aflevering 4083 –uitzending dinsdag 14 april 2009- maakt Mario eindelijk kennis met de ontwerper die de pret-à-porter collectie zal uitwerken. Tot zijn grote verbazing heeft Veronique besloten om niet terug in zee te gaan met Jens Vermeer, maar met de jonge Jennifer Verjans.

Jennifer is een pas afgestudeerde ontwerpster met grote ambities. Ze heeft veel talent en dat weet ze. Ze is vastbesloten het te maken en voor haar carrière moet alles wijken. Het modehuis van Marie-Rose en Veronique ziet ze uitsluitend als een springplank naar groter en meer. Haar ultieme doel is een eigen label ontwikkelen met haar naam erop.

Jennifer is niet alleen veeleisend voor zichzelf, ze is ook koppig. Als ze iets wil, dan bijt ze zich daarin vast als een pitbull. Een aanpak die haar werkgeefster Veronique weet te appreciëren.

 Luister naar je dokter, ook als je een BV bent: Anneleen Liégeois sloeg die goede raad in de wind. 'De dokters zeiden neen, maar ik wilde schaatsen'.
Hallucinant om Anneleen Liégeois woensdagavond bezig te zien in 'Sterren op het ijs'. Op de schaatsbaan bakte de actrice uit Spring en Wittekerke er niets van, tijdens de interviews achteraf raakte ze nauwelijks uit haar woorden. Liégeois heeft gekneusde ribben en een spierscheur in de buik. Een 'magische spuit' - pijnstillers - maakte haar compleet groggy.

Gisteren en vandaag werd Anneleen platte rust voorgeschreven. En eigenlijk moest dat woensdag ook al. Dokters hadden haar aangeraden om te stoppen met de schaatswedstrijd op VTM. 'Maar dat kon ik niet', reageerde ze. 'Ik wilde schaatsen.'

De platte rust werd gisteren erg letterlijk genomen bij VTM. Anneleen wilde maar wat graag vertellen wat ze doormaakt. Hoeveel pijn ze heeft, waar ze de moed haalde om te blijven schaatsen. Maar de commerciële zender vond het beter dat ze helemaal zweeg. 'Om speculaties te vermijden', zo klonk het. Woordvoerder Mark Vanlombeek wilde enkel kwijt dat Anneleen vandaag foto's laat maken en een afspraak heeft met de dokter. Vanavond is ze aanwezig in de studio's in Lint voor de Skate-Off. Morgen bindt ze haar schaatsen waarschijnlijk voor het eerst weer aan.

'Je klinkt alsof je drie nachten niet geslapen hebt', zei presentatrice Francesca Vanthielen nadat Anneleen woensdagavond een erg flauwe kür afgewerkt had. De meeste geplande bewegingen kon Liégeois onmogelijk uitvoeren door de kwetsuur die ze tijdens de trainingen opliep. De actrice klonk verward, praatte traag. Helemaal in de war van de zware pijnstillers -'de magische spuit', zoals ze die zelf noemt. Anneleen kon nog net een grapje maken over 'de drugs' die ze had genomen. De jury stuurde haar met een zwakke 4,5 naar huis. Maar het publiek had begrip voor haar probleem en hield Anneleen Liégeois in de wedstrijd.

Op de eigen website van VTM mocht Anneleen wel haar ei kwijt. 'Ik was heel zwak door de pijnstillers', vertelde ze kort na de uitzending van woensdag. 'Als je dan kracht probeert te zetten op je lichaam, begint alles te trillen. Een heel vreemde ervaring.' Vooral de lifts (waarbij haar schaatspartner haar in de lucht duwt, nvdr.) deden pijn. 'Dat zijn heel explosieve bewegingen. Mijn buik was dan wel heel goed ingetapet, je blijft dat wel voelen.'

Voor de uitzending van woensdag dacht Liégeois dat ze zou moeten afhaken. 'Woensdagochtend kon ik niet eens gewoon schaatsen. Ik heb dus lang gedacht dat het niet zou lukken. Tot vijf minuten voor de show wist ik niet eens of ik recht zou kunnen staan.'

Vanavond vechten de bokslegende Daniela Somers en de radiostem Leen Demaré het tegen elkaar uit in de Skate-Off. Anneleen zal alleen kunnen toekijken langs de kant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten