vrijdag 25 december 2009

Nele Somers @ Belgian Babes / Belgische Madammen

Biografie Nele Somers

Brasschaat is de gemeente waar ik 23 jaar geleden werd geboren, op 6 mei 1984. Het was vanaf dat moment kwam dat de alleenheerschappij van mijn 1 jaar oudere zus Ellen in het gedrang kwam. Het is de plek waar ik woon en die ik het beste ken. Ik ging er naar de lagere school, de openluchtschool St. Lutgardis. En ik ging er ook naar de middelbare school, het Sint Michielscollege.
Grieks-Latijn

Dankzij mijn ouders ging Belgian Babes / Belgische Madam Nele Somers van kindsbeen af jaarlijks op reis naar de Provence in Frankrijk. Ik was ongeveer een jaar of 7 wanneer ik voor mezelf reeds uitgemaakt had welke opleiding ik op de middelbare school wilde volgen. Etend met het hele gezin en zittend aan een ronde tafel bekloeg ik me over het feit dat “mijn Frans en Engels al redelijk goed waren, maar dat ik met het Pools en Grieks nog wat moeite had..” Ik bedoelde natuurlijk dat Frans en Engels gemakkelijke talen waren en Pools en Grieks moeilijke.. maar het kwam er totaal verkeerd uit. Ongeveer 5 jaar later voegde ik de daad bij het woord door Oud-Grieks aan te leren, in combinatie met het Latijn. 6 jaar lang ben ik dag in dag uit bezig geweest met de oudheid en haar teksten. Aan het eind van mijn middelbare opleiding wilde ik er niet mee stoppen en twijfelde ik om klassieke studieën te volgen aan de universiteit. Uiteindelijk heb ik toch iets anders gekozen, maar de oudheid blijft een passie voor het leven.
Juriste


Nele Somers: Ik heb getwijfeld tussen Klassieke Studieën, geschiedenis, communicatiewetenschappen en rechten. Na het volgen van een infosessie over rechten, wist ik het meteen : dit is mijn ding. En dat is het nog steeds. Sinds juni dit jaar mag ik mezelf juriste noemen. Dit is een belangrijke onderscheiding voor mij. Dit rechtendiploma vormt de basis voor de prikkels die ik in mijn leven waarneem. Het is een onmiskenbare bagage die ik mijn hele leven lang met mij mee zal dragen.
Zwemmen

Van mijn 5 jaar tot mijn 21 jaar heb ik gezwommen in ZIK : Zwemclub Iloka Kapellen. Het begon met één uurtje per week, maar eindigde met 1O uur per week en wedstrijden op zondag. In de zwemclub heb ik veel geleerd : doorzetten, doelen blijven stellen, afzien, emoties verwerken, plannen en organiseren. Het zwemmen was niet altijd gemakkelijk te combineren met mijn studies. Vooral de 4 ochtendtrainingen per week (van 6 tot 7 ’s ochtends), zorgden soms voor extra vermoeidheid. Maar toch is het ook een verrijking doordat het een vorm is van ontspanning en van afreageren. Op mijn 17de bouwde ik het vele trainen af en stortte ik me op het recreatieve aspect van de sport, en Belgium Babes.
Hockey

Sinds september 2006 ga ik vrijwel iedere dinsdagavond hockeyen bij de Victory in Wilrijk. Dames 7 is een tof en gemotiveerd team, dat elke match opnieuw gaat voor de overwinning. Voorlopig volg ik alleen de trainingen, maar in de toekomst wil ik de dames graag vervoegen bij het spelen van de matchen op zaterdag. Een hockey-ster zal ik nooit worden, maar het is wel de ideale sport om mijn conditie op peil te houden en mij tegelijkertijd te amuseren.
Demosthenes

Nele Somers: Demosthenes was een Grieks redenaar, jurist en politicus. Hij was het die met succes zijn articulatie verbeterde door kiezelstenen in de mond te nemen om zo duidelijker te leren praten. Demosthenes brengt me bij mijn grote passie presenteren. Naar zijn koppige volharding kijk ik op. Ik blijf mijn taal en articulatie steeds bijschaven. Dankzij de lessen in presentatietechnieken en welsprekendheid hoop ik u in de toekomst met een warme en kleurloze stem aan te spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten