dinsdag 1 september 2009

Ellen Dufour @ Belgian Babes / Belgische Madammen

Bio
Naam Ellen Dufour
Geboortedatum 9 november 1980
Woonplaats Zutendaal
Kleuren en maten Kleur ogen: donker bruin
Kleur haar: donker bruin
Lengte en gewicht: 1.63m en 46kg
Schoenmaat: 37.5
Huisdieren 2 honden Kara en Tosca en een poes Simba
Hobby's Veel tijd voor hobby's heb ik momenteel niet, want ik ben hard aan het werken aan mijn show waarmee ik binnen enkele maanden start, maar eens lekker feesten zit er wel altijd in. Enkele malen per jaar snowboarden en wakeboarden moet sowieso kunnen.
Studies verkoop-etalage
Palmares Miss Elegance (2000)
Winnares BigBrother² België (2001)
Showbizzkalender 2003
En natuurlijk 14 weken Ultratop met mijn single 'I Am Free'

De zomer van 2002 was "the fun" helemaal "in life" want 'I Am Free', de eerste single van ELLEN donderde de Ultratop-hitparade binnen en Ellen Dufour stond op Belgian Babes / Belgische Madammen. Meteen volgde haar eerste televisieshow 'Tien Om Te Zien' waarin Ellen tot verbazing van iedereen uitpakte met een meute dansertjes en danseresjes. ELLEN ging bij iedereen over de tong en ze werd meteen geboekt voor een nieuw 'Tien Om Te Zien'-optreden. In de Ultratop was 'I'm Free' niet te stoppen en de single stond er maar liefst 15 weken in met een 13de plaats als hoogste notering.

Alle ogen waren erop gericht welke opvolger Ellen Dufour zou klaar hebben. De verrassing was groot, want voor de nieuwe single 'I Could Love You' tekent Patrick Renier, producer van o.a. Belle Perez. Radio 2 ging meteen voor de single en nodigde haar uit in o.a. Ochtendkuren en De Zoete Inval. Ook op Ketnet viel men voor de charmes van sexy Ellen Dufour en werd een reeks van 10 optredens aangeboden op Ketnet Freezz in Hasselt. Het succes op Ketnet Freezz werd belicht in Karrewiet en ze trad op in het programma '100 % Bakvis' en kwam op Belgian Babes. Ook VTM draaide de videoclip op zeer regelmatige tijdstippen o.a. in het kinderprogramma Tam Tam. Daarna volgde ook een uitnodiging voor 4 optredens op het Tam Tam Kids Carnaval. De single stond uiteindelijk 12 weken in de Ultratop met 29 als hoogste notering.

Begin april 2003 kwam de 3de single uit: GONNA GETCHA. De videoclip werd opgenomen in Turkije op uitnodiging van Liberty TV, die er een week lang Ellen Dufour volgde bij de opnames. Nog voor de single uitkwam in België, vielen de Spanjaarden reeds voor GONNA GETCHA en de single werd uitgekozen als Crac op de Spaanse radio Flaix FM en 2 weken later kwam de single als hoogste nieuwkomer binnen op nummer 30 in de hitlijst van de Spaanse radio Maxima FM. In België stond 'GONNA GETCHA' 10 weken in de Ultratop met 23 als hoogste notering. Zowel Radio Donna, Radio Contact, Radio 2 als de TV-zenders TMF en JimTV plaatsten de single in hun playlists.

In juli kwam Ellen Dufour met een zeer verrassende single uit. 'THE GOOD TIMES OF YOUR LIFE' werd geschreven door D. Fact, Frank Lio en Heiler, de jongens achter Lou Bega. Voor de productie tekende deze keer Flip Vander Putte. Veel optredens, waaronder enkelen in Nederland en natuurlijk ook opnieuw 'Tien Om Te Zien' sierden haar agenda.

Het succes dat Ellen Dufour bij jong en oud had opgebouwd was ook VTM niet ontgaan en de commerciële zender bod haar een presentatiecontract aan voor het muziekprogramma 'Kids Top 20' dat zondagochtend en woensdagnamiddag op het scherm te zien is. Ellen mocht er in de loop van het jaar de top van de Vlaamse muziekwereld ontvangen: Natalia, Xandee, Lasgo, Milk Inc, Sylver, Wim, Brahim, Elsie Moraïs, Roxane Kalishoek en vele anderen.

Met het oog op de zomer van 2004 neemt Ellen Dufour de muzikale draad weer op. Twee Engelse songwriters schreven voor haar speciaal het nummer 'Holiday From Love'. Jan De Vuyst (bekend van o.a. Gene Thomas) nam het nummer onder de aandacht en schreef een prachtige Nederlandstalige tekst: 'Helemaal voor jou'. Bijgevolg zal de nieuwe single van Ellen dan ook in het Nederlands verschijnen. 'Helemaal voor jou' is een pop/rock nummer dat erg toegankelijk is voor het brede publiek. 'Ja, Helemaal voor jou is een aanstekelijk nummer geworden voor alle leeftijden. We hebben het tijdens de opnames van de Kids Top 20 al eens uitgeprobeerd bij de kids, en die waren er al helemaal weg van. Voor mij het teken dat het goed zat en ik ben er dan ook van overtuigd dat 'Helemaal voor jou' zal aanslaan. Laat het ons hopen hé', aldus Ellen. Over het feit dat Ellen nu in het Nederlands gaat zingen zegt ze het volgende: 'Verschillende mensen hadden het me aangeraden, dus blijkbaar past het wel bij mij. We zijn dan eens een aantal nummers in de studio in het Nederlands gaan opnemen en iedereen was er meteen van in de wolken. En ik kon me er perfect in vinden. In het Nederlands zingen is toch een stuk direkter. Over 10 dagen komt het nummer 'Helemaal voor jou' uit op cd-single. Voor de productie tekende Peter Bauwens (2 Unlimited, Xander, Volumia).

Lievelings...
muziek alles, als ik er maar op kan dansen
zanger hmmm.... Robbie Williams
liedje nu I could love you hihihihi...
liedje vroeger Eternal Flame - The Bangles
acteur Keanu Reeves
film Spiderman
tv-programma Friends
sport motoracen en voetbal, snowboarden
voetbalclub Uiteraard KRC Genk
land Cuba
stad dorpje Zutendaal
kledij sporty, trendy, sexy losse kleding
merk vanalles maar niet echt iets speciaal
drank Sprite
eten macaroni

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen