dinsdag 12 oktober 2010

Tess Goossens @ Belgische Madammen / Belgian Babes

Tess Goossens (7 oktober 1981, Antwerpen) is een Vlaamse omroepster, zangeres en presentatrice.

Tijdens haar middelbare studies economie-moderne talen, was Belgische Madam / Belgian Babe Tess Goossens al een veelgevraagd model. Dat kwam vooral omdat ze redelijk groot was voor haar leeftijd en er dus ouder uitzag. Haar eerste stappen in de showbizz zet ze als zangeres. Ze releast enkele singletjes, maar raakt bij het grote publiek niet echt bekend.

Na haar humaniora begint ze haar hogere studies: Marketing en management. Nog tijdens die studies wordt Tess Goossens presentatrice op de toerismezender Liberty TV. Zo kwam ze op de cover te staan van P-Magazine. Later deed ze ook een tweede fotoreportage. Over die reportages zegt ze dat ze zelf haar grenzen stelde en dat alles zedig moest blijven.

Frank Molnar nodigde haar daarop uit voor een reportage op zijn toenmalige zender JIMtv. Toen Tess aankwam was Frank al vergeten dat hij haar had uitgenodigd, maar hij vond haar wel 'een ferme' en stelde Tess voor aan de bazen van JIMtv. Blijkbaar maakte Tess Goossens daar een grote indruk want in 2002 mag ze samen met Tania Prinsier beginnen als presentatrice. Ze presenteerde verschillende programma's.

In 2004 maakt Tess Goossens de overstap naar moederzender VTM. Haar debuut als omroepster maakt ze op 2 april 2004. Voor VTM presenteert ze verschillende programma's.

Eind 2006 doet Tess Goossens mee aan het programma Just The Two Of Us. Haar zangpartner is ReBorn. De jury is enorm onder de indruk van Tess' zangcapaciteiten en ziet in haar de gedoodverfde favoriete. Helaas, Tess eindigt 3de. Door haar deelname zien velen in haar wel een kandidate voor Eurosong 2008.

Begin 2007 zingt Tess Goossens Hold on, de nieuwe titelsong van de VTM-serie Spoed, in. Tess Goossens tekent daarop een platencontract met ARS Entertainment en deze maatschappij brengt het nummer digitaal uit. ARS Entertainment brengt in de zomer Tess haar eerste echte cd-single The wild side op de markt. Het nummer is een kruising tussen pop en rock met country-invloeden en werd geschreven door onder andere Katrina Leskanich. Voor de opnames werkt Tess samen met producer Ronald Vanhuffel. Het nummer stond enkele weken in de Ultratop 50.

Op 16 juni 2007 in de kathedraal van Antwerpen trouwde Tess Goossens met Pascal Van den Beeck, haar vaste vriend sinds ruim vier jaar. Pascal is tevens de manager van Tess. Hun huwelijk hield 10 maanden stand.

In het najaar van 2007 nam Tess Goossens de presentatie van het programma EHBL over van Elke Vanelderen. Tevens werd ze columniste van Steps City Magazine, en staat Tess op Belgium Babes.

In september 2008 werd Tess Goossens, samen met Zoë Van Gastel en Sandra Deakin, één van de gastvrouwen van de dagelijkse talkshow DagTv op ATV. Ook vormt ze met Kevin Janssens een duo in het tweede seizoen van Celebrity Shock.
Ook verschijnt mooie Tess Goossens in bikini in de badpakkenspcial van P-Magazine, naakt gaan in de Playboy zit er volgens Tess Goossens voorlopig niet in.

Tess Goossens nieuw gezicht van 'DagTV' op atv

Tess Goossens zal binnenkort naast haar werk voor vtm ook op de Antwerpse regionale zender atv te zien zijn. Wanneer Tess Goossens in september het nieuwe seizoen van haar klusprogramma 'EHBL' en 'Celebrity shock' op vtm presenteert, neemt ze op atv 'DagTV' voor haar rekening.

Zoë Van Gastel en Sandra Deakin
Tess Goossens wordt, naast Zoë Van Gastel en Sandra Deakin, één van de gastvrouwen van 'DagTV'.
In 'DagTV' komen onder meer de onderwerpen Bekende Vlamingen, kunst, cultuur, lifestyle, ontspanning, gastronomie, gezondheid en actualiteit aan bod. Het programma wordt elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag uitgezonden vanaf 11.30 uur en na het middagnieuws van 12.30 uur de hele namiddag tot aan het avondnieuws van 18.00 uur.

Tess is de roepnaam van Jessy R.J. GOOSSENS.

Ze is geboren op 7 oktober 1981 te Antwerpen als de dochter van Guy en Maryleen Maes, en kleindochter van Jean Goossens en Annie Persyn.

Tess Goossens weet op jonge leeftijd al de aandacht te trekken.

Op 12-jarige leeftijd wordt Tess ontdekt en geïntroduceerd in de wereld van mode en fotografie. Als fel begeerd model zet ze haar eerste stappen op de catwalk. Ondanks haar goed lopende modellencarrière ligt haar hart bij muziek.

Door haar muzikale aanleg, beslist ze om de modewereld waarwel te zeggen en te starten met een muzikale opleiding. Bovenop haar studierichting economie-talen volgt ze piano- en dictielessen in combinatie met een opleiding notenleer klassieke en moderne zang.

Met haar warme en sensuele stem brengt Tess Goossens Nederlandstalige songs die het kwalitatieve met het commerciële doet samensmelten. In oktober 1998 nam M.O.U. (nu Nightwave Music) haar management op zich, en Tess kreeg een platencontract en tv-optredens in België en Nederland.

'1000 en 1 nacht' is haar eerste single en tevens de start van haar loopbaan in de Vlaamse showbizz.
'Net als vogels', haar tweede single, wordt meteen goed onthaald bij de radiozenders. Ondanks de moeilijke periode voor de Nederlandstalige artiesten is Tess op de goede weg.
Ze zal geen eendagsvlieg zijn.
In oktober 1999 heeft Tess een nieuwe single: 'Lost Forever', een engelstalig nummer dat enorm veel radio-aandacht krijgt, maar Tess gaat nieuwe wegen bewandelen!

Op 11 september 2001 debuteert Tess Goossens als jonge presentatrice bij de reiszender LibertyTV.
Tess wordt er enorm populair mee.

Het duurde dan ook niet lang vooraleer JIMtv, de jongerenzender, haar talent zag.

Vanaf 17 april 2002 heeft JIMtv er een nieuwe I-Jay bij.
Tess presenteert er het RnB-programma "The Jamz" en ze praat in "Dance Train Charts" de leukste danceclips van het moment aan elkaar.

Later presenteerde ze ook de dagelijkse liveshow "The Wok", het filmprogramma "MovieSnakx" en "Music DVD Top 20" en "Late Night Live".

Vanaf september 2002 wordt internationale format van "Top of the Pops" op Kanaal2 en JIMtv ook uitgezonden.
De presentatie is in handen van niemand minder dan Tess Goossens.
Idolen als Madonna, Britney Spears en Robbie Williams worden er live on stage door Tess aangekondigd.

Vanaf september 2002 presenteert Tess het dieren programma "Beste Beesten" op VTM.

Het heeft 2 seizoenen gelopen en Tess Goossens beleefde er heel wat plezier aan. Dieren zijn onvoorspelbaar en dat zorgde voor heel wat bloopers.

Op 2 april 2004 maakte Tess Goossens haar debuut als VTM-omroepster. Het nieuwsanker Birgit Van Mol bereidde haar voor op deze nieuwe opdracht.
Ze presenteert er samen met Anne De Baetzelier, Els Tibau, Pascale Naessens, Elke Vanelderen en Francesca Vanthielen.

Haar omroepwerk voor VTM, zal Tess combineren met de presentatie van "Music DVD Top 20" op JIMtv.

Voor Tess Goossens is het een nieuwe en logische stap.
Na de jongerenzender JIMtv is Tess nu één van de gastvrouwen geworden bij VTM, de grootste commerciële zender in Vlaanderen

Maar op VTM blijft het natuurlijk niet bij aankondigen van programma's alleen.
Tess Goossens geeft afspraak voor "Kasteelkeuken", een kookprogramma waarin een BV, die een adellijke titel heeft gekregen, wordt ontvangen door een kasteelheer van de traditionele oude adel. In de kasteelkeuken worden smaakvolle en originele gerechten bereid door topkok Felix Alen.

Tijdens zomer 2006 presenteerden Elke Vanelderen en Tess Goossens afwisselend het luchtige actua programma "Het hart van Vlaanderen" bij VTM.

Het is een reportagemagazine met een mix van reportages over de grote en kleine actualiteiten.

In Januari 2005 starten er 13 weken van "Op 't verkeerde been" op VTM.

De studiopresentatie was in handen van Staf Coppens, terwijl Tess Goossens en Elke Vanelderen de vliegende reporters zijn. Telkens worden 2 goede vrienden uitgenodigd voor een etentje bij hen thuis. Tijdens de maaltijd wordt er waanzinnige verhalen verzonnen: gekloonde mensen, ufo's, enz. In de studio bepaalt het panel wie zijn vrienden het beste "op 't verkeerde been" heeft gezet; en diegene valt in de prijzen.

Eind 2006 doet Tess mee aan de zangwedstrijd "Just the Two of Us", live uitgezonden op zaterdag.

Haar zangpartner is niemand minder ReBorn. De jury is enorm onder de indruk van Tess' zangcapaciteiten en ziet in haar de gedoodverfde favoriete.
Maar helaas... Tess eindigt als 3de.

Niet getreurd want haar deelname aan "Just the Two of Us" inspireert Tess om zich te storten op de muziekwereld.

In 2007 brengt Tess haar eerste cd-single "Hold on" uit. En het wordt meteen de nieuwe titelsong van de VTM-serie Spoed. Luister hier naar de nieuwe trailer van Spoed.
Tess tekent een contract bij de platenfirma ARS Entertainment.
"Hold on" is een kruising tussen pop en rock met country-invloeden. Voor de opnames werkte Tess samen met producer Ronald Vanhuffel.

En haar nieuwe single "The Wild Side" laat niet lang op zich wachten. Deze song is geschreven door ‘Katrina & The Waves’. "The Wild Side" is een nummer dat je kan omschrijven als ‘popcountry’.

Op 16 juni treedt Tess Goossens in het huwelijksbootje met haar partner en manager Pascal Van den Beek in de Antwerpse Kathedraal.

Tijdens een romantisch verblijf in Zuid Spanje is Tess Goossens (24) ten huwelijk gevraagd door haar vriend Pascal Van den Beek (32).
Het koppel was al 3,5 jaar samen en deelt een appartement in Antwerpen. Het stel wil ook kinderen en heeft al een hond, Tobie.

Pascal is een ondernemer uit Antwerpen.
Hij is eigenaar van het populaire restaurant 'De Rooden Hoed' in de schaduw van de kathedraal en ook restaurant - brasserie 'Tafel 19 Cleydael Golf' in Aartselaar.


Op 16 juni treedt Tess Goossens in het huwelijksbootje met haar partner en manager Pascal Van den Beek in de Antwerpse Kathedraal.

Het gaat snel voor Tess Goossens (22). Nog tijdens haar studies marketing en management, zapte ze naar de toerismezender LibertyTv.: ,,Ik vond dat best een aangename zender om naar te kijken, maar LibertyTv had geen presentatoren, geen gezicht dat de kijker aansprak.'' In plaats van daarover te jammeren, deed Tess Goossens er iets aan.
,,Op een dag ben ik gewoon naar de hoofdzetel van LibertyTv gereden en heb ik naar de verantwoordelijke van de zender gevraagd. Ik heb hem verteld wat mijn opmerkingen waren, en bood hem meteen een oplossing aan: ,,Misschien kan ik uw contact met de kijker wel zijn?'' En Tess Goossens werd het eerste gezicht van LibertyTv.

Frank Molnar, die rare jongen uit de eerste editie van Big Brother, vroeg haar als gaste in zijn televisieprogramma, maar toen Tess netjes op tijd ter plekke aankwam was Molnar al vergeten dat hij haar had uitgenodigd. Tess Goossens: ,,Frank vond me wel ,,een ferme'' maar hij had dus geen plaats meer in dat programma voor mij. Kondig het misschien gewoon aan en af, zei hij me. En dat heb ik toen gedaan. Eigenlijk zonder voorbereiding. En het stond er in één take op. De baas van Jim had het allemaal gezien, vond het blijkbaar niet slecht en vroeg me of ik voor Jim wou werken.''

Voor Jim deed ze het ene programma na het andere en al gauw bood VTM haar het dierenprogramma Beste Beesten aan. Nu wordt ze dus de nieuwe omroepster.

Heb je je openingszin al klaar?

,,Neen, en als dat zo al was, dan zou ik die niet verklappen. Die reserveer ik voor de kijkers van VTM.''

Sommige omroepsters vinden hun job eigenlijk nogal onnatuurlijk: je zit in een ongezellig hokje, op een ongemakkelijke stoel, en je moet spontaan doen. Hoe heb je dat tijdens je opleiding al ervaren?

,,Je mag je daar niet alleen voelen in dat hokje. Ik weet dat er mensen aan het kijken zijn, en ik beeld me in dat ik die mensen gewoon aanspreek: Marie, straks komt een toffe film, blijf gewoon naar ons kijken.'' Je wordt nu het gezicht van VTM, een familiezender. Uit welk soort familie kom je zelf?

,,Uit een heel gewoon gezin. Mijn ouders zijn allebei tandtechnici, werken samen in dezelfde praktijk, kijken elke dag op elkaars gezicht en zijn toch nog altijd samen! (lacht). Ik heb ook nog een broertje van 14. In volle puberteit, een leeftijd waarop ik er al een leuk gesprek kan mee hebben. Ik ben afkomstig uit Reet. Ik vind familie heel belangrijk. Het is één van de weinige zekerheden die je in het leven hebt. Ik ben sedert een goed jaar verliefd en woon al een tijdje samen met mijn vriend.'' Familie! De dagelijkse soap van VTM!

Tess Goossens: ,,Ik kijk er graag naar en ik zeg dat niet omdat ik nu voor VTM werk. Ik kijk al van in het begin naar Familie. Familie, dat was het gespreksonderwerp op school. Ik ben echt wel een VTM-kijker hoor. In mijn omgeving kunnen ze daar soms om lachen, maar ik kom er gewoon voor uit.''

Heb je je naam al eens ingetikt op de zoekmachine Google?

,,Nee, eigenlijk niet. Waarom?'' Je krijgt er nogal wat te zien. Tientallen pornosites floepen op het scherm! (Heftig, overtuigd, maar toch lachend): ,,Dat kunnen dan zeker geen seks of naakt foto's van mij zijn. Ik heb voor P-magazine twee fotosessies gedaan, en daar heb ik zelf de grenzen bepaald. Gekleed, en zeker geen blote tetten. Alles dus netjes afgedekt. Ik zie niet in waarom ik halfnaakt zou gaan poseren. Zou jij me daarom een toffer mens vinden? Ik loop toch ook niet bloot rond? Ik wil dat de mensen mij tof vinden om wie ik ben, en niet om hoe ik er naakt uit zie. En ik vind mezelf er gewoon uitzien. Er zijn veel mooiere meisjes dan ik.'' Vul de volgende zin eens aan: Als ik ooit maar wensen kon..

(lacht onophoudelijk)Tess Goossens: ,,Die zin komt me redelijk bekend voor. Ik heb op mijn zestiende of zo inderdaad nog wat gezongen en een paar plaatjes gemaakt. Hoe ging dat zinnetje nu weer verder? Ik weet het niet eens meer. Maar laat ik hem dan nu vervolledigen: dat ik heel gelukkig mag zijn. En dat alles zo mag verder gaan zoals het nu gaat. Ik kan mijn ding hier keigoed kwijt, en dat is heel belangrijk. Maar ook privé gaat het me goed: ik heb een toffe familie, een leuke vriend. Ik ben perfect gelukkig.''

2 opmerkingen: