zondag 12 december 2010

Katy Satyn @ Belgische Madammen / Belgian Babes

Katy Satyn (Gent, 17 april 1981) is een Belgische zangeres, afkomstig uit Merelbeke. Ze is bij het grote publiek vooral bekend door haar deelname aan het tv-programma Star Academy van de VMMa en door haar deelname aan de Belgische selectie voor het Eurovisiesongfestival van 2008, uitgezonden op één.

Biografie

Belgische Madam / Belgian Babe Katy Satyn had al vroeg muzikaal talent. Zo volgde ze al op jonge leeftijd notenleer, begon ze op haar tiende piano te spelen en zingt ze sinds haar twaalfde. Op haar vijftiende kwam ze terecht in de Johnny Carr Band, waar ze zeven jaar lang de leading vocals voor haar rekening nam. Daarna zong ze bij het popgroepje Fullhouse.

In 1998 nam Katy samen met haar zus Wendy deel aan de Soundmixshow, waarin ze de finale bereikten met het nummer I know him so well van Barbara Dickson en Elaine Page uit de musical Chess.

Op 30 maart 2003 wonnen ze samen De Briljante Stem in Lokeren, wat een veel publiciteit met zich meebracht. Datzelfde jaar waren de zusjes een zomer lang te zien in Het Witte Paard te Blankenberge samen met Rob de Nijs. Wanneer Wendy daarna een gezinnetje stichtte, zong Katy een tijdje bij het coverorkest Plug 'n Play.

In 2005 nam Katy deel aan de talentenjacht Star Academy, waarin ze elf weken lang was te zien op het scherm. Ze zong aan de zijde van Helmut Lotti, Bonnie Tyler en tal van andere bekende muzieksterren. In dit zang-dans-showconcept haalde ze een derde plaats.


Tijdens de kerstperiode van 2006 vertolkte Katy de hoofdrol van prinses Rani in de musical Maharadja. Deze musical werd opgevoerd in het Arjaantheater in Geraardsbergen.

In de zomer van 2007 stond Katy voor de tweede maal een vijftig keer op het podium in Het Witte Paard.

Katy heeft haar hart verloren aan de moderne countrymuziek, maar het blijft wachten op haar eerste album om te weten welke richting ze zelf zal inslaan. Ze combineert haar zangcarrière met haar job als operatieverpleegkundige in het UZ Brussel in Jette.

In het voorjaar van 2008 nam Katy deel aan de preselecties voor Eurosong op één met het nummer Magical Sensation. Bij de eerste voorronde op zondag 27 januari behaalde ze de eerste plaats, waardoor ze rechtstreeks doorging naar de halve finale van zondag 24 februari.
Daar eindigde het Eurosongavontuur voor Katy. Haar single Magical Sensation werd gereleased op 14 maart 2008 en verscheen in de Ultratip.

Katy Satyn mocht enkele zinnetjes inspreken voor de Vlaamse versie van Horton Hears a Who!, de nieuwe animatiefilm van de makers van Ice Age, die eveneens in maart verscheen.

Ook in de zomer van 2008 maakt Katy haar opwachting in de nieuwe revue van Het Witte Paard Crazy Again. Ze is er een van de muzikale smaakmakers, met onder andere een special in ware Tina Turnerstijl. Iedere avond zingt ze er ook het Eurosongnummer Magical Sensation van haar debuutsingle.

De Vlaamse zangeres Katy Satyn (Gent 17 april 1981) wonende in Merelbeke, die tijdens Eurosong 2008 met de song ‘Magical Sensation’, bewees dat ze muzikaal heel wat in haar mars heeft, is dolverliefd. Beeldschone Katy Satyn: “Toen Freek in m’n leven kwam, was ik helemaal niet op zoek naar een nieuwe vriend. Het leven als vrijgezel beviel mij zelfs heel goed”.

Op de vraag hoe Freek dan toch in haar hart geslopen is antwoordt ze: “Wel, da’s een grappig verhaal. De ontzettend populaire sociale netwerksite Facebook heeft ons samengebracht. Dat gebeurde via een spelletje waarbij iemand een foto van twee personen krijgt voorgeschoteld en daaruit de knapste moet kiezen. Freek stuurde mij nadien een paar signalen dat hij een flirt best zag zitten, maar die negeerde ik gewoon. Tot ik mijn nieuwsgierigheid niet meer kon bedwingen, want Freek is duidelijk een doorzetter”, lacht de beeldschone zangeres.

Muzikaal talent zat!
Het is eigenlijk een beetje verwonderlijk dat de jonge 27- jarige zangeres, in Vlaanderen nog niet helemaal is doorgebroken! Nochtans Katy had al vroeg muzikaal talent. Op zeer jonge leeftijd volgde ze notenleer en op haar tiende levensjaar begon Katy piano te spelen. Vocaal laat ze haar talneten zien sinds haar twaalfde. Op haar vijftiende kwam ze terecht in de Johnny Carr Band, waar ze zeven jaar lang de leading vocals voor haar rekening nam. Daarna zong ze bij het popgroepje Fullhouse.

In 1998 nam Katy samen met haar zus Wendy deel aan de Soundmixshow, waarin ze de finale bereikten met het nummer ‘I know him so well’ van Barbara Dickson en Elaine Page uit de musical Chess. Op 30 maart 2003 wonnen ze in Lokeren, samen De Briljante Stem. Datzelfde jaar waren de zusjes een zomer lang te zien in Het Witte Paard te Blankenberge samen met Rob de Nijs. Wanneer Wendy daarna een gezinnetje stichtte, zong Katy een tijdje bij het coverorkest Plug 'n Play.

In 2005 waagde Katy haar kans in de talentenjacht Star Academy, waarin ze elf weken lang was te zien op het scherm. Ze zong aan de zijde van Helmut Lotti, Bonnie Tyler en tal van andere bekende muzieksterren. Uiteindelijk eindigde de Merelbeekse een mooie derde plaats.

Tijdens de kerstperiode van 2006 vertolkte Satyn de hoofdrol van prinses Rani in de musical Maharadja, die opgevoerd werd in het Arjaantheater in Geraardsbergen. In de zomer van 2007 stond de zangeres voor de tweede maal, vijftig keer op het podium van Het Witte Paard in Blankenberge.

Weg van countrymuziek!
Katy Satyn heeft haar hart verloren aan de moderne countrymuziek. Ze combineert haar zangcarrière met haar job als operatieverpleegkundige in het UZ Brussel in Jette. In het voorjaar van 2008 nam de Vlaamse zangeres deel aan de preselecties voor Eurosong op één met het nummer Magical Sensation. Bij de eerste voorronde op zondag 27 januari behaalde ze de eerste plaats, waardoor ze rechtstreeks doorging naar de halve finale van zondag 24 februari. Daar eindigde het Eurosongavontuur voor Katy. Haar single Magical Sensation werd gereleasd op 14 maart 2008 en verscheen in de Ultratip.

Katy Satyn mocht tevens enkele zinnetjes inspreken voor de Vlaamse versie van ‘Horton Hears a Who!’, de nieuwe animatiefilm van de makers van Ice Age, die eveneens in maart verscheen. Ook in de zomer van 2008 maakte Katy haar opwachting in de nieuwe revue van Het Witte Paard: ‘Crazy Again.’ Ze was er een van de muzikale smaakmakers, met onder andere een special in ware Tina Turnerstijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten