donderdag 1 oktober 2009

Kim Gevaert @ Belgian Babes / Belgische Madammen

Kim Gevaert (Leuven, 5 augustus 1978) is een Belgisch sprintster. Ze combineerde haar beginnend succes in de atletiek met een universitaire studie in de logopedie aan de Katholieke universiteit te Leuven.
2002 is het jaar van de doorbraak voor Gevaert. In dat jaar wordt ze Europees kampioene op de 60m indoor. Enkele maanden later verovert ze zowel op de 100m als op de 200m telkens zilver bij de Europese kampioenschappen outdoor in München en kwam op @ Belgian Babes / Belgische Madammen.

In 2003 wint Gevaert de 200m op de Memorial Van Damme. Tijdens het WK in Parijs haalt ze tweemaal de halve finale. Samen met haar vriendinnen Kathleen De Caluwé, Elodie Ouedraogo en Audrey Rochtus wordt Gevaert zesde in de finale van de 4x100m estafette.

Het olympisch jaar 2004 is voorspoedig begonnen voor Gevaert. Tijdens het indoorseizoen scherpte ze al tweemaal haar eigen Belgisch record op de 60m aan tot 7"13. Tijdens een meeting in Birmingham (20 februari) klopte ze daarbij zelfs supersterren als Marion Jones en Zhanna Block. De kers op de taart kwam tijdens het WK indoor in Boedapest. Op de 60m werd ze vicewereldkampioene opnieuw in een nieuw Belgisch record, 7"12. Alleen Gail Devers bleek te sterk.

De Olympische Spelen zelf waren voor Gevaert ook een succes. Op de 200m bereikte Kim de finale waarin ze zesde werd. Ze maakte ook deel uit van de 4x100m-ploeg die eveneens een zesde plaats behaalde, en verdiende een plaats op Belgium Babes.

Gevaert sleepte heel wat trofeeën en onderscheidingen in de wacht. Ze won voor de vierde opeenvolgende keer de Gouden Spike, werd tweede bij Sportvrouw van het Jaar, won samen met de dames van de estafette de trofee voor sportploeg van 2004. Als kers op de taart werd Kim ook verkozen tot Sportpersoonlijkheid van het jaar. Ook verraste ze iedereen door naakt te fotograferen in een sexy erotische fotoshoot voor het blad Menzo. Zelf zei ze hier later over dat het eigenlijk niet de bedoeling was om bloot te gaan voor de fotoshoot, maar dat ze zich heeft laten meeslepen door de fotograaf. Om er aan toe te voegen dat ze zeker geen spijt heeft van deze naakt fotoreportage. Dit onderstreepte ze nog eens door voor Milner kaas in een reclame spotje nogmaals naakt op TV te verschijnen.

2006 kent een goede start: op de Wereldkampioenschappen indoor in Moskou wint ze een bronzen medaille in nog maar eens een nieuw Belgisch record op de 60m (7"11). Op 9 juli 2006 sneuvelden de Belgisch records op de 100 meter (11"04) en op de 200 meter (22"20) op het BK atletiek in Brussel. Op 9 augustus werd ze in Göteborg Europees Kampioene op de 100 meter in 11"06. Daarmee werd zij de eerste Belgische Europees kampioen sinds Karel Lismont in 1971. Twee dagen later zorgden zij en haar vriendin Tia Hellebaut voor de succesvolste vijf minuten in de Belgische atletiekgeschiedenis. Terwijl Hellebaut nog bezig was met haar ereronde na haar verrassende goud bij het hoogspringen snelde Kim Gevaert naar haar tweede Europese titel: zij won de 200 meter in 22"68.

Begin 2007 verlengde Kim haar titel van Europese Kampioene op de 60m Indoor in Birmingham. Ze verbeterde haar Belgisch record op die afstand in de halve finale tot 7"10 en kwam met stip op Belgian Babes.

Biografie
Kim Gevaert werd geboren te Leuven op 5 augustus 1978. Als tweede in rij van een gezin van vier kinderen, groeide ze op in Kampenhout, gelegen een twintigtal kilometer van Brussel.
Kim bleek een temperamentvol kind dat niets liever deed dan ravotten in de tuin of samen met haar zus schooltje spelen met de poppen.

Muziek

Na turnen, jazzballet en verscheidene sportkampen schreef kim zich op haar achtste in aan de gemeentelijke muziekschool van kampenhout. Haar eerste instrument werd de dwarsfluit; ze droomde ervan om ooit dwarsfluitlerares te worden. Later volgde Kim ook pianolessen.

Atletiek

Via haar oudste broer Marlon, kwam Kim op haar 15 jaar in contact met atletiek. Haar debuutjaar als atlete bleek een schot in de roos; Zonder ooit een startblok aangeraakt te hebben liep kim op haar eerste 100m-wedstrijd een knappe 12”65. Na de mooie en vooral plezante jaren in de jeugdatletiek kwam Kim in 1996 terecht bij spurttrainer Rudi Diels, die haar ook nu nog steeds begeleidt . Het bleek de start van een goede samenwerking en kim ging een mooie atletiekcarrière tegemoet.

Studies

Kim volgde Logopedie en Audiologie aan de KULeuven. Ze studeerde af in 2001 en kreeg onmiddellijk nadien een contract aangeboden als profatlete bij Atletiek Vlaanderen. In 2003 maakte ze de overstap naar BLOSO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten