zondag 25 april 2010

Katerine Avgoustakis @ Belgische Madammen / Belgian Babes

Katerine Avgoustakis (16 september 1983) was de winnares van de eerste reeks (2005) van het programma Star Academy in België, dat werd uitgezonden op de commerciële omroep VTM.
Zoals haar achternaam laat vermoeden, heeft Katerine Avgoustakis Griekse roots: haar vader is van Griekse origine, haar moeder was Belgische (zij overleed in 2005 na een lange strijd aan leverkanker, ze werd 54 jaar oud). De limburgse schone zingt en speelt al piano sinds haar vierde levensjaar.

Belgische Madam / Belgian Babe Katerine Avgoustakis startte haar opleiding in de richting menswetenschappen, maar deze werd niet afgemaakt. Daarna besloot ze een opleiding van visagiste te volgen. En oefende ze het beroep van verkoopster/schoonheidsspecialiste uit.

Katerine Avgoustakis woont momenteel in Maasmechelen.


Eind juli 2005 werd bekendgemaakt dat ze een relatie heeft met Pim Symoens (die vierde werd in Star Academy en momenteel onder andere werkzaam is bij JIM, een Vlaamse muziekzender). Deze relatie sprong af in september 2006.

Muziek is haar grote passie: Katerine Avgoustakis speelt piano en deed in het verleden aan koorzang. Katerine maakte haar debuut met de groep Indiana, waarmee ze deelnam aan de preselecties voor het Eurovisiesongfestival, enkele jaren geleden.

De eerste single van Katerine Avgoustakis "New Day" kwam in juli 2005 uit. In oktober van dat jaar kreeg Avgoustakis hiervoor de TMF-Award Best New Artist Nationaal.

Door het overlijden van haar moeder was het even wachten op haar tweede single, "Here Come All The Boys", die oktober 2005 in België en in maart 2006 in Nederland, als haar eerste single uitkwam.

Op 14 november 2005 kwam haar eerste, naar zichzelf genoemde album "Katerine" in de rekken te liggen.

Op 8 januari 2006 kwam Katerine Avgoustakis als winnares uit de bus van de eerste Belgische preselectie voor Eurosong '06 met het liedje Watch Me Move. Door deze overwinning was ze zeker van een plaats in de halve finale (die plaatsvond op 5 februari); hierin werd ze echter muzikaal te licht bevonden.

Op 4 april 2006 kwam haar derde single "Take Me Home" van haar album "Katerine" uit in België. Het werd deze keer een catchy-popnummer en staat momenteel op nummer 15 in de Belgische Ultratop 50. Ze mocht het voorprogramma van Kelly Clarkson verzorgen in de hele Benelux in 2006.

In Mei 2008 brengt Katerine Avgoustakis haar nieuwe single Shut Your Mouth uit en in augustus zou haar tweede cd in de winkel liggen.

Katerine Avgoustakis is ook geliefd bij de glamourbladen, zo stond ze al in bikini in de P-Magazine en de Ché, en natuurlijk op Belgium Babes. Verder zijn er al aanvragen voor naakt fotoshoots binnengekomen.

Singles

* 2005 - New Day
* 2005 - Here Come All The Boys
* 2006 - Take Me Home
* 2006 - Watch Me Move
* 2006 - Catfight
* 2007 - Live Wire
* 2007 - Don't Put It On Me
* 2008 - Shut Your Mouth
* 2008 - He's not like you
* 2008 - Ultrasonic

Albums

* 2005 - Katerine
* 2008 - Ultrasonic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten