zaterdag 28 maart 2009

Geena Lisa Peeters @ Belgische Madammen / Belgian Babes

Geena Lisa Peeters is geboren op: 20 juli 1972
Ik studeerde:kunsthumaniora Antwerpen
Ik omschrijf mezelf in enkele zinnen:Omroepen, presenteren, acteren, zingen, moeder zijn, van het leven genieten,... een mens moet zot zijn om dat in 1 leven te doen. Maar zot zijn doet gelukkig geen pijn.

Op haar 33ste kan Geena reeds terugblikken op behoorlijk wat jaartjes in de show-business.
Ze was amper 14 toen ze al regelmatig op de planken stond met de rockgroep van haar
vader.
Enkele jaren later kwam ze The Dinky Toys tegen en met hen toerde ze 2 jaar lang als backing vocaliste langs de vlaamse podia. Na enkele tussenstops bij Groovemania, Pop in Wonderland en de LSD-band bagon ze aan een solocarière. Als gastzangeres bij onder andere The All Stars, Plane Vanilla en The Magical Flying Thunderbirds schuimt ze het hele land af.
Haar eerste liefde was muziek maar sinds ze werd opgemerkt door enkele televisiemakers maken nu ook acteren en presenteren een belangrijk deel uit van haar drukke leven.

In ‘95 deed ze haar eerste acteerervaring op als Betty Joy in de soap “Wat nu weer!?”. Ook in reeks 2 & 3 maakte ze haar opwachting. Bart Peeters liet zijn kennersoog op haar vallen, met een intensieve samenwerking als gevolg. Ze verbaasde televisiekijkend Vlaanderen met het neerzetten van enkele opvallend sterke typetjes in “De liegende doos” en “De NV Peeters”.
Al lalala’end veroverde ze Vlaanderen en Nederland als vast lid van het “lalala Live Huisorkest”.

Bij VTM is haar talent zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan want 3 jaar lang
praatte ze de programma’s aan elkaar als omroepster bij Kanaal 2. Tijdens de zomer van ‘97 kon muziekminnend Vlaanderen zich op zijn kennis ter zake laten testen in “History” met Geena in de rol van Quizmaster.Na drie seizoenen “Wat nu weer?!” zet ze hier een punt achter, wat geenszins betekent dat haar “acteerverhaal” is uitverteld. Integendeel. Op 29 oktober ‘97 ging de langspeelfilm “Oesje” in première waarin ze schittert als Andrea aan de zijde van Kamiel Spiessens alias Chris Van Den Durpel. Sindsdien was Geena Lisa Peeters ook nog samen met Bart De Pauw te zien in de kortfilm “Straffe Koffie”. Op Kanaal 2 maakt ze haar opwachting in Cyberspace als presentatrice van het multimedia magazine “X-plo” en het gameprogramma “Gamepower”. Vanaf maart ‘99 staat ze ook oog in oog met internationale filmsterren, als presentatrice van het filmprogramma “Popcorn” later omgedoopt tot “Viva Cinema”. Op 1 april 2000 maakt ze de overstap naar de openbare omroep als nieuwe omroepster van TV1.Belgium Babes.

Al gauw maakt Geena Lisa Peeters haar opwachting in verscheidene amusementsproggramma’s als “de Notenclub”, “Biebabeloela”, “The Quizmaster” en als vast pannellid in “Het Swingpaleis”. Sinds december 2000 test ze bekende Vlamingen op hun kennis over de kwaliteiten van het leven in de TV1 kwis “Mensenkennis”. In het voorjaar van 2001 gaat ze samen met Marianne Dupont op pad. In “De Zoete Zonde” leert ze de mensen gezond te genieten. En 2 september 2001 is een memorabele dag.

Dan staat ze sinds lang weer eens aan de zijde van Bart Peeters.Samen presenteren ze “De Nationale Test”. Vijf weken lang testen ze de natie op zijn IQ, EQ, relaties, seksuele kennis & geluk. Eind december 2001 wordt op TV1 de langverwachte prestigereeks “Stille Waters” gelanceerd. Geena Lisa Peeters, voor het eerst te zien in een dramareeks, kruipt in de huid van Cathy, verloofde van Tobie Vorlat. Grote namen als Antje De Boeck, Jo De Meyere, Jan Decleir e.a. sieren de affiche van deze bejubbelde serie. Ook in het Canvas programma “Het Peulengaleis” is Geena te zien in verschillende gedaantes...

Ook schroomt Geena Lisa Peeters er voor om niet voor om naakt te gaan voor de camera, zo zat ze al bloot 'gebodypaint' in de omroepstoel, waren haar borsten naakt te zien in een sexy fotoshoot voor het mannenblad Menzo, samen met collega KatjaRetsin, en zat ze naakt in een bad vol chocolade.

De uitdaging was eenvoudig: als nog eens 10.000 rokers zich zouden inschrijven op de website van Kom op en Stop, dan zou Geena Lisa Peeters gisteren eventjes naakt omroepen. Weliswaar bedekt met een laagje kunstzinnige bodypaintverf.Visagiste Barbara Jéhansart mocht de klus klaren: met spons en penseel en met huidvriendelijke bodypaintverf - voor wie thuis wil proberen, de merken Kraylan en Fardel zijn aan te bevelen - voorzag zij het bovenlichaam van Geena Lisa Peeters van een kleurrijk laagje, met geel, oranje en bruin als hoofdtinten: ,,Vooraf hadden we een aantal duidelijke afspraken gemaakt. Het mocht zeker niet aanstootgevend en zelfs niet erotisch zijn, hooguit een beetje teasend .''Hoe zorg je er voor dat het niet aanstootgevend is?,,Dat begint al bij het model zelf. Met Geena Lisa leverde dat geen enkel probleem op. Ze is heel professioneel met haar vak bezig. Ik heb dan ook rekening gehouden met haar suggesties. Het ontwerp van de tekening is eveneens bepalend.

Ik heb het speels en vrouwelijk gehouden. En verder heb je het camerastandpunt en de belichting natuurlijk, die kan je zodanig instellen dat iedereen er zich goed bij voelt. Ook Geena Lisa zelf.''Hallo, Geena Lisa Peeters?,,Ik ben helemaal niet preuts, maar uiteindelijk heb ik toch bijna de hele tijd mijn armen gekruist. Per slot van rekening verscheen ik in beeld rond acht uur 's avonds, en dan kijken er nog kinderen. Het is niet de bedoeling dat de kijkers anderhalf uur zitten te zoeken naar mijn borsten en tepels.''Tijdens de zomer van 2004 trok Geena samen met Sergio tot in alle uithoeken van het
land. Fata Morgana werd een groot succes! Het programma werd genomineerd voor de
Gouden Roos, 1 van de hoogste tv onderscheidingen! Een vervolg kan nie uitblijven ...
ook in 2005 zal Fata Morgana dorpen op stelten zetten.

Ook bij radio makers valt Geena Lisa Peeters in de smaak, want vanaf 1 maart 2003 presenteert ze het Radio 2 programma “De Raadkamer”, elke zaterdag tussen 10 en 11. Intussen gaat ook het muzikale leven op de planken gewoon door. Al zijn er naast deze eerste liefde nog twee liefdes bijgekomen: haar zonen Zion & Yaro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten