donderdag 5 maart 2009

Hanne Troonbeeckx @ Belgische Madammen / Belgian Babes

De verleidelijke uitstraling van sexy babe Hanne Troonbeeckx(23) werd ontdekt door VTM. De nietsvermoedende office bediende in de bouwsector startte als omroepster en daar begon haar avontuur in de mediasector en op Belgium Babes. Ze is de dochter van Edgard Troonbeeckx, aannemer en eind de jaren negentig nog voorzitter van voetbalclub Racing Genk.

Hanne woont in Beringen samen met Marc Hendrikx, oud-voetballer van Genk en huidig voetballer bij RSC Anderlecht. Hanne verwierf enige bekendheid als achtergrondzangeres bij Eurosong en als winnares van de lezeressenwedstrijd van P-magazine.

Ze haalde het in de selectie van 700 andere kandidaten. Maar de echte grote doorbraak kende ze toen ze de nieuwe omroepster werd bij VTM. Hanne bleef echter niet zo lang in de Medialaan 1.

Want ze maakte vrij snel de overstap naar VT4. Daar werd ze samen met duo presentatie Hans Otten het gezicht van The Block en werd ze ook omroepster.

In het najaar van 2005 maakt Hanne een tweede seizoen van The Block en is ze ook het nieuwe gezicht van Huis op Stelten.

Voor VT4 is het duidelijk, deze spring in het veld heeft veel talent en vandaag staat Hanne Troonbeeckx er als nooit te voren!

Hanne Troonbeeckx maître van Njam!

Goed gezien van Peter Goossens. Op 1december, precies één dag na de finale van 'De beste hobbykok van Vlaanderen', lanceert hij Njam! Hanne Troonbeeckx wordt de maître van het kookkanaal dat de sterrenchef samen met Studio100 oprichtte. 'Ik heb nu al zin om al die mannen hun restaurants uit te testen.'

Het heeft wat voeten in de aarde gehad. Toen Peter Goossens en Studio 100 hun plannen voor Njam! bekendmaakten, voelden ze zich bij VTM wat gepakt. De driesterrenchef van restaurant Hof van Cleve was van hen, zo stond het in zijn exclusiviteitcontract. Maar intussen hebben alle partijen het bijgelegd en is Njam! klaar voor de start. Op 1 december, een woensdag, gaat de eerste culinaire televisiezender van Vlaanderen van start. Op kanaal 20 voor digitale Telenetkijkers. Belgacomklanten of mensen die nog via de analoge kabel kijken, vallen uit de boot.

De meeste koks die programma's gaan maken voor de zender waren al bekend: natuurlijk wordt Peter Goossens zelf hét uithangbord van het culikanaal. Daarnaast zullen onder anderen dessertwonder Roger Van Damme en chocoladekoning Dominique Persoone hun kunstjes op Njam! tonen. In het buitenland werden programma's aangekocht van onder meer Jamie Oliver en Antonio Carluccio.

Gisteren voegden Goossens en Studio 100 nog twee nieuwe koks aan het lijstje toe. Thierry Theys (25) van restaurant Nuance in Duffel werd in 2009 door GaultMilau uitgeroepen tot 'Jonge Chef van het Jaar' en kreeg vorig jaar 17 op 20. Dit jaar haalde hij zijn eerste Michelinster binnen. Giuseppe Giacomazza staat samen met zijn vader, broer en echtgenote Inez aan het roer van La Botte, dat in 2008 door GaultMillau werd uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van België.

Niet nieuwe Mimi Smith

De koks weten sinds gisteren dat ze het gezelschap krijgen van zeer charmant gezelschap: Hanne Troonbeeckx wordt het gezicht van Njam! Ze zal de programma's aankondigen en de koks duiden. 'Nog niet alles is beslist', zegt ze. 'Dus zou het wel kunnen dat ik ook ga assisteren bij de kookprogramma's. Maar het is niet de bedoeling dat ik de nieuwe Mimi Smith word.'

Hanne is erg geïnteresseerd in koken én in eten, zegt ze. 'Ik ga ontzettend graag op restaurant. En ik kook ook graag. Niets te spicy of bijzonder gekruid, maar basic gerechten met een extra toets.' Dat klinkt bijna als de keuken van Peter Goossens. 'We (Hanne is samen met Zornik-frontman Koen Buyse, nvdr.) kijken ook heel veel naar kookprogramma's op televisie. Met de bedoeling er iets van op te steken. Vaak staan zulke programma's gewoon op, in plaats van de radio.'

Hanne Troonbeeckx, die ook aan de slag blijft bij VT4, heeft nog bij geen enkele van de chefs met wie ze gaat samenwerken gegeten. 'Maar nu ga ik dat zeker doen. Ik kijk enorm uit naar mijn culinaire ronde van Vlaanderen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten