woensdag 4 maart 2009

Roxane Kalishoek @ Belgian Babes

Roxane Kalishoek mag dan nog niet zo heel lang bekend zijn, toch heeft deze frisse jongedame uit Antwerpen al behoorlijk wat watertjes doorzwommen. Al van toen ze nog hééll klein was, is Roxane bezig met muziek en na het horen van enkele nummers van Aretha Franklin wist ze het zeker: ze moest en zou zangeres worden!


Roxane studeerde woordkunst/drama en zang en volgde een tijdje pianolessen maar het liefst van al nam ze plaats achter de microfoon. Haar eerste muzikale avontuur beleeft ze met de groep Spirit. Love is gonna save me is een dikke hit in Vlaanderen maar de groep zingt het niet zo lang uit. Roxane bleef niet bij de pakken zitten en ging solo verder en kwam op Belgium Babes. Haar eerste single was meteen een schot in de roos. Met de cover van Whitney Houston, I wanna dance with somebody, bewees Roxane dat er een ware soulzangeres in haar verscholen zat.


In 2004 krijgt Roxane’s carrière een nieuwe wending dankzij haar deelname aan het populaire één-programma Eurosong 2004. Roxane slaat iedereen met verstomming, de strenge jury incluis, met haar nummer Television Game. Ze krijgt dan ook zo maar even het maximum van de punten van alle jury’s. In de finale grijpt Roxane net naast het ticket voor Istanbul maar haar missie was meer dan volbracht: iedereen wist wat ze in haar mars had.

Later op het jaar ligt haar eerste full album Naked in de rekken. Ook zijn haar naakte DD borsten te zien in een video clip waarin ze bloot in een bad ligt. Een in de pers zeer gewaardeerde schijf met o.a. de eurosong single Television Game en haar vorige singles re-arrange en fashion, die airplay kregen op zowel radio Donna als Studio Brussel. Bij het nummer Television Game hoorde ook een videoclip waarin niemand minder dan Marcel Vanthilt verscheen. De videoclip was niet van het scherm te slaan op de jongerenzenders JIM en TMF.


Naast één van de beste zangeressen van eurosong 2004 kwam Roxane zeker ook in aanmerking voor de meest sexy zangeres. En dat was niet alleen ons opgevallen. Roxane versierde ondertussen al verschillende keren in bikini de cover van bekende bladen zoals Maxim en P-magazine en ze verschijnt nu en dan op de catwalk. Dat Roxane zo graag gezien is bij P-magazine is niet verwonderlijk want wie anders in de Vlaamse showbizz heeft zoveel pit, présence en podiumklasse dan zij? Verder werd Roxane door de lezers van Ché de laatste 2 jaar verkozen tot één van de honderd mooiste vrouwen ter wereld.


Op vraag van het weekblad Libelle dook Roxane ook nog in de studio waar ze een paar klassieke lovesongs in een nieuw jasje stak. De CD werd speciaal uitgebracht voor de verliefde koppeltjes op Valentijn. Geen van die liedjes verscheen ooit op single, maar werden toch gedraaid op o.a. Q-music en Radio 2.In het voorjaar van 2005 maakt televisiekijkend Vlaanderen kennis met Roxane in een compleet nieuw decor. Ze doet immers mee aan het succesvolle VT4 programma Stanley’s Route. Het decor mag dan anders zijn, Roxane blijft gewoon zichzelf en ontdekt dat rieten hutten en geroosterde bavianen niet meteen haar ding zijn. Ze neemt dan ook als eerste het vliegtuig richting België maar houdt er toch een onvergetelijke ervaring op na.

Eens teruggekomen in België, waagt Roxane opnieuw haar kans bij de préselecties van Eurosong 2006. Deze keer neemt ze deel met het trendy electropop nummer Push it. Het nummer beschreef het gevoel dat iemand de ware is en de drang die daarbij hoort om hem te overtuigen er samen voor te gaan. Roxane gaf zich zoals altijd voor de volle 100 percent en werd beloond met een plaatsje in de halve finale. Ze kwam dus net iets tekort voor de finale, maar ze had toch een dikke radiohit te pakken.


Na de release van de single Push It, besloot Roxane om de samenwerking met haar platenfirma en producer stop te zetten en een nieuwe weg in te slaan door een managementovereenkomst aan te gaan met Smiling Buddha. Vanaf nu is Roxane te boeken onder de noemer: “Roxane on the Road”. Muziekliefhebbers houden haar dus best in de gaten want Roxane staat voor durf, vernieuwing en vooral: absolute muzikale topklasse!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten