vrijdag 13 maart 2009

Ann Ceurvels @ Belgian Babes

Ann Ceurvels (geboren in Antwerpen, 1968) volgde een acteursopleiding aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen.

Na haar studies was ze vooral actief op film- en televisiegebied. Zij speelde de vrouwelijke hoofdrol in Yuppies, een kortfilm van Eric Van Looy en de hoofdrol in een aflevering van De Wet van Wijns (Wijns en de Wijven, regie Frank van Mechelen). In 1994-95 werd zij opgemerkt als journaliste Ellen De Vos in Niet Voor Publicatie. Toen Vic De Wachter de serie verliet, werd deze nevenrol tot dragende hoofdrol uitgebouwd. Daarna speelde Ann Ceurvels naakt in Ons Geluk, Diamant, Wittekerke en Familie (VTM) en in FC De kampioenen (TV1)en kwam op Belgium Babes.

In de TV1 produktie Windkracht 10 was zij te zien als Onderluitenant Vlieger Claudia Castel. Verder gaf ze vier seizoenen lang gestalte aan dokteres Valerie Wijnendaele in de Tv1-serie Thuis. Nadat Ann Ceurvels uit Thuis verdween, maakte ze haar entree in de televisiereeks Flikken. Hier is ze de vervangster van Joke De Vynck. Ann vertolkt in de reeks Flikken de rol van Sofie Beeckman, de nieuwe compagnon van Andrea Croonenberghs.

Normaal zou Ann Ceurvels ook in 2003 een vast gezicht zijn van de Flikken-cast, maar in de herfst van 2002 maakt ze het heuglijke nieuws bekend dat ze in verwachting is van haar vriend Tim Visterin junior. Op 7 mei 2003 bevalt ze van een flinke zoon, Billy Toulouse.

Legendarisch is ook haar ontvangst in de laatste show: "ik ben blij je eindelijk eens met kleren aan te zien", verwijzend naar de vele naakt optredens van Ann Ceurvels in de bladen, film en op TV. Ann verdwijnt uit de publiciteit om zich volledig op het moederschap te storten. Ze doet wel losse opdrachten, zoals een bijdrage leveren aan Star Academy. In 2006 zou Ann schitteren in een nieuwe humoristische VTM comedy van Rene Vlaeyen productions.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten